Evropská závodiště ožijí v druhé půlce dubna. Češi se hlásí ve velkém

ikonka

Závodní kolotoč, který se v Evropě zastavil kvůli opatřením proti epidemii koňského herpes viru, se opět rozpohybuje od 12. dubna. Už nyní vydala ČJF soupis plánovaných výjezdů. Jsou na něm parkurové a drezurní mítinky i military.
01.04.2021 18:38  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB

 

Od 12. dubna se opět začíná v Evropě závodit. Opatření, která nastavila Mezinárodní jezdecká federace FEI, aby zamezila šíření herpes viru u koní, končí právě tímto datem. Zatím není možné přihlašovat koně, kteří jsou ze stejného důvodu v karanténě, proto je soupiska České jezdecké federace orientační.
 
Hned první možný víkend, od 14. do 18. dubna, nabídne šest akcí s českou účastí. Do Itálie do Gorla Minore vyrazí na CSI Filip Doležal, Emma de Moussac a Charlotte de Moussac. 
 
Početná výprava zamíří do polské Zielone Gory. Na seznamu ČJF je jedenáct jezdců, z těch zkušených jmenujme Kateřinu Kubrickou či Kateřinu Tomanovou. 
 
Ještě větší zájem vzbudilo mezi jezdci CSI v Linci v Rakousku. Představit by se tam měli členové reprezentačního A kádru Aleš Opatrný a Kamil Papoušek, dále úřadující mistr ČR Vladimír Tretera, Jan Štětina, Linda Portychová, Viktor Skutecký, Natálie Roučková, Alena Gasperl, Mariana Michlíčková nebo Eliška Opravilová. 
 
Následující víkend se čeští parkuroví jezdci objeví také v Lamprechtshausenu. Tam jsou prozatím nahlášení Oliver a Adam Písaříkovi, Kateřina Veselovská, Anna Ryparová a Sabrina Tovarňák. 
 
Na drezurním obdélníku bude Česko hned dvakrát reprezentovat Eleonora Kinsky dal Borgo. Ta je přihlášená na CDI v italském Montefalcu, které se koná ve dnech 14. – 18. dubna a na CDI tamtéž od 22. do 25 dubna.
 
Během posledního dubnového víkendu nastoupí Češi i do úloh při CDI Zakrzow. Hned do tří kategorií se tam chystá Johana Vášáryová. Doplní jí Anna Procházková, Tereza Matoušková a Zuzana Hradilová. 
 
Jarní formu prověří Eva Vavříková, která by na přelomu dubna a května měla absolvovat CDIY v St. Margarethen. 
 
Ožije také závodiště ve Strzegomi (POL), kde se odehrají závody ve všestrannosti. V CCI4*-S by měla startovat dvojice Miloslav Příhoda a Ferreolus Lat. Do CCI3*-S jsou přihlášení Pavel Březina, Jaroslav Abík a Miroslav Trunda. Dlouhá řada jmen je uvedená u dvouhvězdové úrovně. Do ní nastoupí třeba Robert Pokorný, Barbora Kamírová, Gabriela Slavíková, Adéla Svobodová, Matěj Sukdolák nebo Roman Falta.
 
Foto: Daniel Tarka