reklama 11C

Evropská Divize 1 zahájila svůj Nations Cup ve francouzském La Baule

ikonka

Nejsilnější evropská Divize 1 má za sebou úvodní mítink Poháru národů v La Baule a po deseti letech od svého posledního vítězství na tomto místě vyhrává Švýcarsko! Nedělní Grand Prix se stala dámskou záležitostí - zvítězily Simone Blum a DSP Alice.
20.05.2019 14:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Skoková série Nations Cups sice běží už od února, nicméně Divize 1, do níž je zařazeno celkem deset zemí, se utkala letos poprvé. Nations Cup se stal vrcholem programu v pátek 17. května a v rámci něho se utkalo celkem osm velmi silných evropských týmů. S pouhými čtyřmi trestnými body zopakoval po deseti letech své vítězství ve francouzském La Baule švýcarský tým, který se představil ve složení Steve Guerdat a Albfuehren's Bianca, Niklaus Rutschi a Cardano CH, Paul Estermann a Lord Pepsi a Bryan Balsiger a Clouzot de Lassus.
 
O jediný trestný bod uteklo vítězství v úvodním kole Belgii, za níž bojoval i člen týmu Prague Lions Niels Bruynseels a jako jediný z družstva dokončil obě kola bez jediného trestného bodu, dále pak Pieter Devos, Gregory Wathelet a Nicola Philippaerts.
 
Bronzovou příčku obsadil domácí tým Francie ve složení Nicolas Delmotte, Thierry Rozier, Penelope Leprevost a Alexis Deroubaix s celkem osmi trestnými body.
 
 
Druhým vrcholem čtyřdenního mezinárodního mítinku byla nedělní Grand Prix a vítězství patřilo dámě, respektive dámám. Německá dvojice Simone Blum a dvanáctiletá klisna DSP Alice nastoupila jako jedna z pouhých osmi účastníků rozeskakování a bezchybným výkonem ve velmi rychlém čase si zajistila vítězství. "Jsem velmi hrdá na to, že zde mohu být, je to poprvé, co jsem zažila CSIO5* v roli soutěžícího a je to skutečně výjimečná zkušenost. Je to něco jako francouzské Cáchy," svěřila se svými pocity vítězná Simone.
 
O pouhou půl sekundu druhý dokončil Steve Guerdat a třináctiletá Albfuehren's Bianca, třetí Darragh Kenny a Important de Muze ztráceli na vítěznou dvojice jen necelou 0,6 sekundy.
 

Kompletní výsledky z mezinárodních závodů v La Baule najdete na TOMTO ODKAZU.

Foto archiv pořadatele / labaule-cheval.com





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE