reklama 11A

Equinews: Záblesk nové sezony při Winter Masters Series v Šamoríně

ikonka

Ve slovenském Šamoríně se poslední únorový víkend uskutečnilo za přísných hygienických opatření další kolo parkurové série Winter Masters Series. Ačkoliv se většina zúčastněných těšila na její další pokračování za dva týdny, nakonec je vše jinak.
03.03.2021 16:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

VIDEO REPORTÁŽ NAJDETE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Winter Masters Series měla na konci února na programu již čtvrté kolo. Dvě proběhla ještě v listopadu loňského roku, třetí pak týden před tím prozatím posledním. Vrcholem čtyřdenního mítinku byla tradičně Grand Prix. Ta se ovšem nejela v neděli, ale již v sobotu odpoledne a po ní následoval ještě poměrně bohatý seznam soutěží nižší kategorie.
 
Na startovní listině vrcholného klání s výškou překážek do 140 centimetrů figurovalo 50 dvojic. Osmnácti z nich se podařilo základní část překonat bez penalizace, ale ne všechny nakonec pokrčovaly do rozeskakování. V něm odstartovalo čtrnáct jezdců a koní.
 
Se všemi třemi svěřenci se na zkráceném parkuru představil Němec Maximilian Schmid. V sedle Hetty Emaire byl velmi rychlý, jeho čas měl hodnotu 36,22, ale jedna chyba jej odsunula až na 9. řádek výsledkové listiny. 
 
Ještě rychlejší byl jeho krajan Helmut Schönstetter na koni Caipirinha. Čas 35,27 sekundy by mu stačil na vítězství, ale také on jednou chyboval a skončil osmý. S dalšími dvěma koňmi Schmid předvedl bezchybné jízdy, které se řadily opět mezi ty svižnější, a nakonec zaujal s koňmi Guardiola a Santiago druhou a třetí příčku. 
 
Na medailové pozice útočil i úřadující mistr České republiky Vladimír Tretera se svojí stájovou jedničkou Gangsterem, jenže čas 37,3 vteřiny stačil až na nevděčné 4. místo. Z vítězství se nakonec radoval domácí Andrej Hollý s Diarou, jenž rozeskakováním doslova prolétl v čase 36,1 sekundy.
 
Jezdecká hala v Šamoríně měla opět ožít 12. března, kdy měla odstartovat další dvoutýdenní túra. Série se může konat díky výjimce slovenských úřadů, ale veškerá opatření proti šíření koronaviru Covid-19 tentokrát nestačila. 
 
V Evropě se totiž začal šířit velmi agresivní kmen neurologické formy koňského herpesviru EHV-1 a pořadatelé se proto rozhodli nejbližší mítink zrušit. Jak se bude situace dál vyvíjet, to se ukáže v nejbližších dnech. V tuto chvíli je však jasné, že organizace jezdeckých závodů v roce 2021 bude ještě více komplikovaná než doposud. 
 
Foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE