reklama 11C

Equinews: Sklenská první vítězkou MČR čtyřspřeží. Voltiž ve Frenštátu

ikonka

Česká jezdecká federace měla naplánované na třetí zářijový víkend hned dva šampionáty. Mistrovství ČR spřežení hostilo závodiště v Humpolci Dusilově. O medaile ve voltiži se soutěžilo ve Frenštátu pod Radhoštěm. Podrobnosti nabízí Equinews.
22.09.2021 15:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Kateřina Sklenská vybojovala mistrovský titul v kategorii čtyřspřeží

V tradičním zářijovém termínu se v Humpolci uskutečnilo vozatajské mistrovství České republiky 2021. O medaile se závodilo ve čtyřech kategoriích, z nichž nejpočetnější startovní pole čítala soutěž singlů a dvojspřeží.
 
V kategorii dvojspřeží pony se stal jasným vítězem Erik Zuvač. Ten byl v drezuře druhý, ale maraton i parkur vyhrál. V soutěži tzv. singlů si pro bronz dojel Jiří Ziegler, kterému se dařilo hlavně v závěru šampionátu, když nenašel přemožitele ve vozatajském parkuru. Druhé místo obsadil Daniel Bejr. Ten se pro změnu blýskl během druhého dne v terénní zkoušce, kterou vyhrál. Mistryní České republiky se v kategorii jednospřeží stala Markéta Sedlinská. Zlato získala zejména díky vyrovnaným výkonům, které v průběhu závodů podávala.
 
Napínavou podívanou nabídla soutěž dvojspřeží, v které jezdce na nejvyšších příčkách dělily jen nepatrné bodové rozdíly. Třetí místo obsadil nejúspěšnější český účastník nedávného mistrovství světa Alexandr Soukup. Nejtěsnější souboj se pak strhl o zlato, když vítěz úvodní drezury Václav Coufalík zůstal se skóre 129,92 trestného bodu na druhé příčce. Jen o jeden trestný bod méně zapsal Jaroslav Juráň, který zazářil hlavně v maratonu, a nakonec se mohl radovat z mistrovského titulu pro rok 2021.
 
Zajímavé zvraty přinesla i soutěž čtyřspřeží. Zpočátku se mohlo zdát, že její průběh bude jasnou záležitostí, když Radek Nesvačil zvítězil v drezuře i v maratonu. Jenže člen českého reprezentačního družstva byl dodatečně vyloučen za nedodržení trasy v terénní zkoušce. Mezi překážkami s čísly 5 a 6 totiž zapomněl objet předepsaný okruh s povinným průjezdem, což znamenalo automaticky i vyloučení z celé soutěže. Radek Nesvačil se tak zařadil po bok Petra Vlašice, který maraton po karambolu na čtvrté překážce nedokončil vůbec. Soutěž měla pouze čtyři účastníky, a tak se na stříbrnou pozici posunul Jaroslav Jandl, který měl na kontě bezmála 414 trestných bodů. Vysokou penalizaci, přes 329 trestných bodů, zaznamenala i Kateřina Sklenská. Nicméně dokázala na rozdíl od dvou soupeřů dokončit všechny zkoušky, a stala se držitelkou nejcennějšího kovu.
 

Při voltižním MČR 2021 ve Frenštátu získali několik medailí domácí

Voltižní mistrovství České republiky hostila ve dnech 18. a 19. září Tělovýchovná jednota Slovan Frenštát pod Radhoštěm. Klub, který je voltiži zaslíbený, posbíral hned několik medailí. Dařilo se jim především v juniorských kategoriích.
 
Soutěž juniorských skupin ovládli cvičenci právě z pořadatelského oddílu, kteří se zkušeným Aladinem pod vedením Ondřeje Svobody dostali průměrnou známku 7,556. Stříbro získala skupina Voltiž Duha se Sebastianem. Ti na vítězný celek ztratili přibližně půl bodu. Třetí místo obsadili členové TJ Voltiž Tlumačov s Condorem.
 
V soutěži juniorských dvojic vybojovaly zlato se značným odstupem Adéla Kotolová a Barbora Trávníčková. Ty si s Landarem v barvách TJJ Lucky Drásov připsaly známku 7,068. Zkušeného valacha lonžovala Petra Cinerová.
 
V seniorské kategorii mužů a žen startovaly tentokrát pouze dvě soutěžící. Lepší výkon podala Kateřina Reslerová na White Magic pod vedením Bohdana Reslera. Druhá pak dojela Kateřina Kocurová, která se představila se svým dlouholetým partnerem, valachem Patriotem.
 
Z titulu v kategorii juniorů B se radovala Elisabeth Reslerová, jež na koni Eduardo D zastupovala klub TVT Motion Mnichovice. Také tuto dvojici podpořil lonžér Bohdan Resler. Druhá skončila Ema Žůrková na Patriotovi a bronz si odvezla Magdaléna Drbalová, která závodila na Tymiánovi.
 
Silná konkurence se sešla v šampionátu žen a mužů v juniorské kategorii A. Na stupně vítězů se dostala Lucie Kubíková cvičící s Patriotem-NF. Se známkou přesahující sedm bodů brala bronz. Druhé místo a titul vicemistryně připadly Adéle Kotolové s Landarem, jež dostala o osm desetin bodu více. Slovan Frenštát reprezentuje také vítězka této soutěže Tereza Czyžová. Dlouhodobě úspěšná voltižérka, jež se letos blýskla čtvrtou příčkou na mistrovství světa v Le Mans, cvičila s Aladinem a zapsala si vysoké hodnocení 8,307 bodů. 
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE