reklama 11B

Equinews: Přípravy na olympiádu vrcholí. Jezdci a koně jsou ve formě

ikonka

Parkurová Global Champions pokračovala ve Stockholmu, kde se dařilo Pražským lvům – Kellnerové a Vrielingovi. Opatrný a Papoušek mají za sebou závody CSIO v Sopotech. Příhoda s Trundou představili olympijskou kolekci. Podrobnosti nabízí Equinews!
24.06.2021 09:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Prague Lions ve Stockholmu těsně pod stupni vítězů. GP vyhrál Brash

Stockholm hostil během třetího červnového víkendu další mítink série Global Champions. Nejlepší jezdci a koně světa si do švédské metropole dojeli už pro pátou sadu bodů do žebříčků týmové i individuální soutěže.
 
V Global Champions League dominovali zástupci družstva Valkenswaard United. Australanka Edwina Tops-Aleaxander zajela v sedle hřebce Fellow Castlefield dvě bezchybná kola. Stejně si počínal její kolega Peder Fredricson ze Švédska, který vystřídal na dvou náročných parkurech valachy Catch Me Not S a H&M All In. Tým reprezentující Valkenswaard jako jediný nechyboval, což pro ně znamenalo už třetí triumf v letošní sezoně a zároveň vedoucí pozici v průběžném pořadí ligové soutěže.
 
Skvěle si vedli také Pražští lvi. Nizozemec Jur Vrieling zapsal s hnědákem Fiumicinem van de Kallevalei dvě nuly. Česká jezdkyně Anna Kellnerová dovezla v obou kolech po jedné chybě. Poprvé sedlala valacha Silverstona G, druhou jízdu absolvovala s klisnou Catch Me If You Can. S osmi trestnými body obsadili Prague Lions čtvrté místo a v žebříčku figurují na sedmé pozici.
 
Stavitel Uliano Vezzani přichystal v sobotu odpoledne také velmi těžký kurz pro Grand Prix Longines Global Champions Tour. Jen čtyři dvojice překonaly všechny překážky s výškou do 160 centimetrů bez trestných bodů a postoupily tak do rozeskakování. Suverénní výkon předvedl britský reprezentant Scott Brash, který v sedle hnědáka Hello Jeffersona znovu nechyboval, a navíc dojel v nejrychlejším čase 39,81 sekund. Druhé Edwině Tops-Alexander s Fellow Castlefield chyběla k překonání Brashe jedna sekunda. Olympijský medailista z Velké Británie je tedy dalším z účastníků pražské Global Champions Super Grand Prix.
 
Kromě něj jsou do této vrcholné soutěže celé sezony kvalifikovaní Niels Bruynseels, Olivier Robert, Peder Fredricson a Ben Maher. K těmto pěti jménům přibude během sezony ještě dalších deset, jelikož Global Champions má letos naplánováno celkem šestnáct zastávek včetně Playoffs. Těmi dalšími budou na konci června Paříž, hned začátkem července naváže zastávka v Monaku, následovat budou Berlín, Londýn, podruhé v sezoně Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude v druhé polovině listopadu již zmiňovaná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 

Opatrný a Papoušek potvrdili v Sopotech výbornou formu před Tokiem

Parkuroví reprezentanti Aleš Opatrný a Kamil Papoušek vyrazili v rámci předolympijské přípravy na závody CSIO5* v polských Sopotech. Se svými svěřenci dosáhli hned na několik pěkných umístění, včetně toho na nejvyšší příčce.
 
Přemožitele nenašel Kamil Papoušek s Charlynem v páteční soutěži do 140 centimetrů. S tímto koněm se mu velmi dařilo již ve čtvrtečním dvoufázovém skákání, kdy překážky dosahovaly výšky až 145 centimetrů. 
 
Hlavní pozornost směřovala kromě nedělního Poháru národů, kde jsme neměli zastoupení, na páteční Grand Prix s překážkami vysokými až 160 centimetrů. Právě do ní si čeští jezdci vzali své stájové jedničky, s nimiž by měli startovat i na olympijských hrách v Tokiu. Aleš Opatrný s Forewerem obdržel 4 trestné body a v čase 77,10 si dojel pro 16. příčku. Stejný výsledek předvedl i Kamil Papoušek v sedle Warnesse, ale pomalejší čas 79,43 jej odsunul až na 22. řádek výsledkové listiny mezi padesátkou účastníků. 
 
Aleš Opatrný v sobotu startoval s dalším ze svých špičkových koňských svěřenců. V soutěži do 160 centimetrů s Gentlemenem vh Veldhof dokončil základní kolo i rozeskakování bez penalizace, a navíc ve výborném čase 38,63 sekundy, což pro něj znamenalo třetí místo. Jelikož má i s tímto koněm splněnou kvalifikaci pro olympijské hry, tak bude mít velmi těžké rozhodování, koho si pro cestu do Japonska nakonec vybere.
 

Jezdci ukázali olympijskou kolekci. Přípravy na Tokio jdou do finále

V úterý 22. června představil Český olympijský výbor nástupovou kolekci pro Hry v Tokiu. Mezi pěti sportovci, kteří prezentovali krásné kroje od ALPINE PRO a návrhářky Zuzany Osako, byli i jezdci ve všestrannosti Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda.
 
Ti budou Českou republiku reprezentovat na olympiádě v Tokiu v disciplíně všestrannost. Celý program zahájil jezdeckou ukázkou této disciplíny, kdy Miroslav Trunda představil terénní zkoušku a Miloslav Příhoda parkurovou část. Následně se s dalšími sportovci převlékly do již zmíněných krojů, v nichž se budou účastnit slavnostního zahájení a zakončení olympijských her.
 
Na oficiální představení nástupové kolekce v Chuchle Areně Praha dorazila i šéfka parkurové ekipy Markéta Šveňková, která nám prozradila podrobnosti k nominativní přihlášce českých jezdců, kterou Česká jezdecká federace odeslala Českému olympijskému výboru a Mezinárodní jezdecké federaci v pondělí 21. června.
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE