Equinews: Potomci Arista-Z v Opavě svému otci ostudu rozhodně nedělali

ikonka

Jezdecký klub v Opavě Kateřinkách hostil třetí kolo Kritérií mladých koní v parkurovém skákání. Ve velmi dobrém světle se předváděli potomci tamního známého plemenného hřebce Arista-Z. Reportáž z této sportovně-chovatelské akce nabízí pořad Equinews.
16.06.2021 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Kritéria mladých koní 2021 v parkurovém skákání pokračovala v pondělí 14. června na kolbišti v Opavě Kateřinkách. Oproti předešlým dvěma kolům startovní pole byla již volnější, a tak i komisař Jan Chýle měl více prostoru ke slovnímu hodnocení.
 
V kategorii čtyřletých klisen jej nejvíce zaujala Furtado 1 po hřebci Hickstead White z matky Forewer po Watergatte. Její hodnocení bylo 24,7 bodů. Mezi čtyřletými hřebci a valachy zvítězil Dadi-Cellis po otci Diamant de Plaisir prezentovaný Miroslavou Škanderovou. Jeho známka byla 25,3 bodů. 
 
Soutěž pětiletých klisen vyhrála Goldvita pod Lenkou Kočí. Je po otci Aristo Z z matky Golden Hair po Converter. Jan Chýle ji ohodnotil 25,2 body. Vysoké hodnocení 25,6 body měl mezi pětiletými hřebci a valachy Houston VK Z po Heineken VK z matky Hollywood VK po hřebci Berlin s Veronikou Jelínkovou. 
 
Kategorie šestiletých klisen dopadla nejlépe pro Evristu po Aristovi Z. Ve dvojici s Martinem Hruškou dosáhla na rovných 24 bodů. Druhá Ketty-H s Janou Vaníčkovou sice získala vysokou známku 25,5, jenže jedna chyba znamenala srážku dvou bodů, a tak skončila druhá. V poslední kategorii šestiletých hřebců a valachů opět slavili domácí, neboť vítězem se stal Phenix van de Noordheuvel po hřebci Zambesi prezentovaný Jiřím Hruškou. Jan Chýle mu udělil 25,3 bodů, ale dva body se odečítaly za chybu. 
 
Čtvrté kolo Kritérií mladých koní se uskuteční 7. července v Ptýrově u Mnichova Hradiště.
 
Foto: Josef Malinovský