Equinews: ČJF ocenila jezdce a koně roku 2019. Příhoda měl co slavit

ikonka

Miloslav Příhoda se stal jezdcem roku ve všestrannosti 2019 a triumfoval i jeho kůň Ferreolus. Vavříny za uplynulou sezonu sbírali zástupci všech disciplín pod hlavičkou ČJF. Ohlasy jezdců nabízí EquiTV v aktuální vydání pořadu Equinews.
28.01.2020 12:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM - KLIKNĚTE

 

Miloslav Příhoda se stal jezdcem roku ve všestrannosti 2019 a triumfoval i jeho kůň Ferreolus. – Vavříny za uplynulou sezonu sbírali ve skocích Kellnerová, Opatrný a kůň Zelinkové Caleri. České drezuře vládne Libuše Mencke se Siriem.

Zatímco parkuroví jezdci si budou muset pozici v týmu pro olympijské hry v Tokiu obhájit v přípravných závodech během první poloviny roku, Miloslav Příhoda s valachem Ferreolusem se již o svoji pozici jednotlivce ve všestrannosti obávat nemusí.

O to více si užíval průběh galavečera České jezdecké federace v Národním domě na Vinohradech, odkud si odnesl nejen trofej pro jezdce roku 2019 ve všestrannosti, ale také pro nejlepšího koně. Jak sám jezdec upozornil, do Tokia je ještě dlouhá cesta, neboť během následujících šesti měsíců se může stát cokoliv. Bude potřeba udržet ve skvělé kondici sebe i jediného koně, s nímž má kvalifikaci na olympijské hry splněnou. Za Miloslavem Příhodou skončili ve vyhodnocení nejlepších jezdců všestrannosti další z potenciálních českých adeptů na olympijský start Miroslav Trunda a loňský mistr republiky Pavel Březina. 

Galavečer České jezdecké federace byl opět přehlídkou pestrosti tohoto sportovního odvětví spojeného s koňmi. Pro ceny si do Národního domu na pražské Vinohrady přišli zástupci všech sedmi disciplín – těch olympijských i neolympijských.

V reiningu slavili úspěchy z loňského roku vedle mladších zástupců Markéta Šteyerová a Jonáš Bujnoch. Z vytrvalostních jezdců nemohla kvůli dlouhodobému pobytu ve Spojených arabských emirátech dorazit Táňa Terberová. Vedle juniora Jana Abela si přišla pro koňskou cenu Lucie Škábová zastupující klisnu Surayu. Velmi těsno bylo na pódiu při vyhlášení voltiže. Nejvíce cen putovalo do Frenštátu pod Radhoštěm, a to nejen díky voltižní skupině roku, ale také zásluhou koně Aladina a juniorky Terezy Czyžové. Ať už šlo o Michala Kořínka, Markétu Sedlinskou, Jaroslava Juráně či Jiřího Nesvačila, z oceněných vozatajů vyzařovala nejen spokojenost, ale i skromnost. Ceny pro jezdce i koně roku si odvážel z Prahy Miloslav Příhoda. Ve všestrannosti totiž triumfoval i jeho kůň Fereolus. Podobně na tom byla drezurní jezdkyně Libuše Mencke, jež vyhrála svoji kategorii a její Sýrio se stal koněm roku. Parkurovou jezdkyní roku 2019 ve věku do 25 let se stala Anna Kellnerová, která ovládla také žebříček skokových jezdců České jezdecké federace. Mezi seniory nenašel přemožitele Aleš Opatrný a koněm roku se stal Caleri Zuzany Zelinkové. Plnými doušky si slavnostní večer užili snad všichni jezdci, kteří se již nyní těší na start domácí sezony 2020. Česká kolbiště ožijí po krátké pauze již na začátku února.