Epaillardův víkend. V Lyonu vyhrál tři stošedesátky včetně World Cupu

ikonka

V neděli 30. října se v Lyonu jelo třetí kolo halového Světového poháru v parkurovém skákání Západoevropské ligy FEI. Soutěž vyhrál Julien Epaillard, kterému se během víkendu povedl nevídaný kousek. Ovládl všechny stošedesátky mítinku.
30.10.2022 21:09  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Lyon zažil třetí závody série World Cup 2022/2023, které se započítávají do žebříčku Západoevropské ligy FEI. Klíčový parkur s překážkami do 160 centimetrů se jel v neděli 30. října a šest dvojic postoupilo s nulou do rozeskakování. 
 
V něm byl opět bezchybný a nejrychlejší francouzský reprezentant Julien Epaillard v sedle hnědky Caracole de la Roque. O necelou sekundu pomalejší byl Brazilec Marlon Modolo Zanotelli na valachovi VDL Edgar M. Třetí pak dojel nizozemský jezdec Jur Vrieling s valachem jménem Long John Silver.
 
Francouz Epaillard se předvedl na domácí půdě v nejlepší formě. V pátek ovládl s klisnou Caracole Longines Grand Prix do 160 centimetrů, o den později vyhrál s Donatellem d´Auge soutěž Equita Masters na téže úrovni obtížnosti, vše pak dovršil triumfem v soutěži World Cup. 
 
Foto: Leanjo de Koster / FEI