Eckermann po Praze triumfoval i před domácím publikem ve Stockholmu

ikonka

Týden po triumfu v Super Grand Prix Longines Global Champions Tour v pražské O2 areně vyhrál švédský reprezentant Henrik Von Eckermann i před domácím publikem při Sweden International Horse Show ve Stockholmu. Druhá byla Malin Baryard-Johnsson.
28.11.2021 21:51  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
V nedělní hlavní parkurové soutěži Sweden International Horse Show ve Stockholmu přivedli do varu diváky domácí jezdci Henrik Von Eckermann a Malin Baryard-Johnsson. Členové vítězného týmu z olympijských her v Tokiu postoupili do rozeskakování, stejně jako další čtyři dvojice. 
 
Malin Baryard-Johnsson na klisně H&M Indiana zopakovala bezchybnou jízdu a ujala se vedení. Jenže její kolega Henrik Von Eckermann přijel do Stockholmu na vítězné vlně z Prahy a v sedle klisny Glamour Girl její výkon překonal o zhruba sekundu a půl, díky čemuž si připsal další cenný triumf. 
 

Nepřehlédněte: Henrik von Eckermann: King Edward je génius. Jsem šťastný, že ho mám

 
Třetí příčku v Grand Prix vybojoval Marlon Modolo Zanotelli z Brazílie na valachovi VDL Edgar M. Čas 40,74 by mu býval stačil na druhý řádek výsledkové listiny, ale na zkráceném parkuru jednou chyboval. Po jedné chybě měli i další účastníci rozeskakování Belgičan Olivier Philippaerts s valachem Miro a Ioli Mytilineou s L´Artiste de Toxandrou z Řecka. 
 
Brit Ben Maher, jenž tentokrát sedlal klisnu Ginger-Blue, inkasoval napodruhé osm trestných bodů a skončil tak šestý. Se sedmým místem se musel spokojit další špičkový domácí jezdec Peder Fredricson. Na Hanssonovi zaznamenal v základní části soutěže jedno shození, stejně jako osmý Brit Scott Brash na Hello Shelby a devátý Nizozemec Harrie Smolders v sedle klisny Dolinn N.O.P.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová