reklama 11B

Dvouletým dál vládne Barthesa. V Karlových Varech nenašla soupeře

ikonka

Po Simsonově ceně nenašla klisna Barthesa přemožitele ani v Ceně Masise. V rámci uplynulého víkendu se vrátili na dráhu třídoví rekonvalescenti Eskerkhan a Aztek, českým koním na ostře sledovaném mítinku v Deauville se tentokrát nedařilo.
19.08.2019 10:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Dvouletá bělka Barthesa ze stáje Statek Blata Český ráj si v neděli připsala první jedničkové vítězství kariéry a obhájila svou pozici v nejmladším ročníku. Svěřenkyně Heleny Vocáskové ovládla Cenu Masise v Karlových Varech a zůstává ve třech startech neporažena.
 
V sedle se svým stálým jezdcem Tomášem Lukáškem se zpočátku držela ve druhém sledu. Dostih svižně rozběhla jedna ze dvou klisen trenéra Karla Germiče Ambra, ale Lukášek si situaci na čele hlídal a 300 metrů před cílem zavelel k útoku. Už na distanci bylo rozhodnuto.
 
Barthesa dominovala velmi lehce o 3 3/4 délky, druhé místo vybojovala rovněž potřetí startující Achird před Torrerem a Maveranou. Dlouhodobým cílem vítězky je Cena zimní královny, která se poběží v září na stejné dráze.
 

Čtěte také: Najednou jsem byl mimo hru. Exkluzivní rozhovor s Williamem Buickem

 
Ve dvojkové Ceně společnosti Lokotrans na 2400 metrů se po čtrnácti měsících vrátil na dráhu vítěz Ceny prezidenta republiky Eskerkhan. Sedmiletý rekonvalescent trenéra Arslangireje Šavujeva stačil na vzdálené páté místo.
 
Třetí vítězství kariéry zde slavil pětiletý Dominique, který byl na jaře po druhém místě v Lipsku diskvalifikován pro pozitivní dopingový test a posléze posbíral umístění v českém i slovenském Zlatém poháru. Hnědák ze stáje Dr. Charvát však pod Janem Vernerem musel do poslední chvíle bojovat s tříletým Dalandim, který využil o 6,5 kg nižší nesené hmotnosti a obsadil druhé místo o 3/4 délky před Raviellou. Čtvrté místo bral další tříletek Svenson.
 
 

Telegraficky z víkendu

 
Desetiletý ryzák Hidden Flame, někdejší vítěz Ceny Scottish Rifla a šestý z Prix du Jockey Club, ovládl v neděli Premio Associazione Turistica Tirolo na 1600 metrů. Trenér Ludvík Haris angažoval Federica Bossu, pro veterána stáje DAR to bylo desáté vítězství kariéry.
 
Šampion proutěnkářů a nejlepší kůň českého chovu Aztek vstoupil do sezony čtvrtým místem v Meranu. Nečekanou vítězkou Premio Raiffeisenkasse Tirol na 3300 metrů se stala slovenská Meny Bay před Noble Housem a Notti Magiche.
 
Pardon My French po skrumáži ve finiši neuspěl v Darley Grand Handicap des Sprinters (1200 m, 70 000 eur) v Deauville. Hnědák stáje Leram doběhl předposlední šestnáctý. Druhý kůň trenéra Václava Luky Risk Major finišoval sedmý v classe 3 na 1300 metrů. Oba české zástupce odjezdil Antoine Hamelin. O den dříve se nedařilo dvouleté Mequinenze v dostihu nezvítězivších na 1200 metrů.
 
Frankie Dettori si podmanil i Deauville. Nejprve s tříletou Dame Malliot v těsném finiši ovládl Darley Prix de Pomone (Gr.2, 2500 m), posléze na o dva roky starší Coronet slavil i v Darley Prix Jean Romanet (Gr.1, 2000 m). Ve druhé grupě 1 odpoledne Darley Prix Morny na 1200 metrů triumfoval Godolphin díky Shamardalově synovi Earthlight. Někdejší oblíbený cíl Trip To Rhodose Darley Prix Kegorlay (Gr.2, 3000 m), se stal díky šestiletému Marmelovi anglickou kořistí.
 
Nečekanou záležitostí českých žokejů se stalo nedělní listed Grosser Preis der Deutschen Bank AG (2200 m) v Hannoveru. Zvítězil Bauyržan Murzabajev na tříleté klisně Ladykiller před Jaromírem Šafářem v sedle Edith. Horký favorit a loňský vítěz německého derby Weltstar zklamal při svém návratu třetím místem.
 
 
Foto: Marcela Kozová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE