Dvojnásobná radost Elišky Orctové. V Lošticích ovládla Zlatou podkovu

ikonka

Neděle 19. června završila další kolo Zlaté podkovy ve všestrannosti. To se konalo v Lošticích, kde sahá tradice tohoto seriálu 45 let do historie. V horkém letním dni se nakonec nejvíce dařilo Elišce Orctové, které ovládla hned dvě kategorie.
19.06.2022 20:25  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

Zlatá podkova v Lošticích probíhala ve dnech 18. až 19. června. V prvním dni se jely drezury a parkury, druhý den byl věnovaný terénním zkouškám. V hlavní kategorii, která se jmenuje stejně jako celý seriál a jede se na úrovni dvou hvězd, nakonec zvítězila Eliška Orctová v sedle koně jménem Kirea. Po první dni vedoucí Kateřina Benediktová totiž nedokončila kros a umožnila tak soupeřům posun výsledkovou listinou vzhůru. Druhé místo ve Zlaté podkově získal Pavel Kaluža na Scyris G a třetí dojela Lucie Příhodová s Cry Boyem.
 
Elišce Orctové se dařilo i v Křišťálové podkově, kterou vyhrála v sedle Queen Very, a to stylem „start-cíl“, kdy se na první příčku dostala už v drezuře. Hana Dudková se Sendy se radovala z prvenství ve Stříbrné podkově. Za sebou nechala Petra Myšku s Camelií na druhé příčce a třetího Antonína Vrtka s klisnou Thetis. V soutěži Bronzové podkovy nenašel přemožitele David Navrátil se zkušeným Tasznikem.
 
Foto Marcel Runštuk