reklama 11D

Dubbeldam se s hrdostí loučí se Zenithem. Šampion končí kariéru

ikonka

„Díky Zenithe! S trochou smutku, ale hlavně s velkou pýchou a vděkem bych chtěl oznámit, že SFN Zenith končí kariéru“, uvedl na svém účtu na Instagramu Jeroen Dubbeldam. Šampion z mistrovství Evropy i Světových jezdeckých her jde do důchodu.
06.02.2019 19:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Holandský hnědák po hřebci Rash se narodil v roce 2004. V sedle s nizozemským reprezentantem Jeroenem Dubbeldamem vyhrál řadu Velkých cen na závodech CSI. Dvojice byla zařazená do národního týmu. Největší úspěchy přišly v letech 2014 a 2015.

Nejprve si v Caen dojel Dubbeldam se Zenithem pro zlato na Světových jezdeckých hrách. Tehdy se ve finále ještě střídali koně nejlepší čtveřice jezdců a právě tento hnědák byl nejlepším koněm soutěže. Těžký parkur překonal čtyřikrát čistě. O rok později pak donesl Dubbeldama v Cáchách k titulu mistra Evropy.

„V neděli 17. března se při závodech Indoor Brabant Rolex Grand Slam s lidmi, kteří mají zásluhu na jeho úspěchu, ohlédneme za jeho kariérou. Pojďme si udělat den, na který nezapomeneme“, dodává jezdec k odchodu koňské hvězdy.





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE