Dubaj, Rijád, Riviéra. Janáčková Koplíková plánuje ambiciózní zimu

ikonka

Trenérka Ingrid Janáčková Koplíková slavila v roce 2022 řadu úspěchů na francouzských drahách. V zimních měsících se chce opět vrátit na prestižní mítink v Cagnes-sur-mer, ale v zákulisí běží i přípravy na možnou účast v Dubaji nebo Saúdské Arábii.
06.12.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB

Stronger Together a Josephino. Dvojice úspěšných tříletých hřebců majitelky Jany Dufkové hraje ústřední roli v zimních plánech jejich trenérky Ingrid Janáčkové Koplíkové. Jak potvrdila serveru Jezdci.cz a televizi EquiTV, měli by se oba spolu s dalšími koňmi v příštích měsících představit v zahraničí.

Otevřené zatím zůstává, zda se tak stane v Dubaji, Saúdské Arábii nebo francouzském Cagnes-sur-mer. Do všech těchto destinací má ambiciózní centrála Janáčkové Koplíkové předběžně namířeno.

"Těch plánů na zimu je více. Máme rozjednanou Dubaj, kde je pět našich koní nominováno na tamní Racing Carnival, ale zatím ještě není jisté, zda tam pojedeme. Zbývá vyřešit některé otazníky. Bavili jsme se o tom s manželi Dufkovými a jde nám o to, že se nechceme pouze zúčastnit, ale rádi bychom vyběhali i nějaké peníze, protože pro všechny majitele jsou takové cesty dost nákladnou záležitostí," řekla v sobotu Ingrid Janáčková Koplíková v rozhovoru pro EquiTV.

 

Čtěte také: Ježdění dostihů? Zatím tomu nechávám volný průběh, říká Havelková

 

Koněm, jehož nominace pro Dubaj má nejpevnější obrysy, je Josephino. Účastník letošní Velké jarní ceny si už v únoru připsal čtvrté místo v listed na mítinku v Cagnes-sur-mer, na sklonku podzimu pak dvakrát za sebou zvítězil v Chantilly včetně handicapu classe 2.

Janáčková Koplíková zatím nevylučuje ani únorovou expedici do Rijádu, kde se loni v sedle Zariyannky trénované Zdenem Koplíkem  podílela na českém debutu v rámcovém programu nejbohatšího dostihu světa Saudi Cupu.

"Je pravda, že se mi minulý týden ozval Adrian Beaumont z International Horseracing Bureau a ptal se mě, zda bych neměla koně pro International Handicapu v Rijádu. Přemýšlela jsem o tom a pro ten dostih by se hodil maximálně Stronger Together. Uvidíme, je totiž jedním z koní, o nichž uvažujeme pro Dubaj," dodala Janáčková Koplíková s odkazem na druhého z letošního Českého derby, který se mezitím etabloval ve Francii a v listopadu ovládl handicap classe 2 v Nancy.

Prakticky jistou součástí plánů je v prvních týdnech roku 2023 mítink v Cagnes-sur-mer, kde se svěřenci české trenérky úspěšně představili již v letošní sezoně.

"Chystáme se tam, máme rezervováno patnáct boxů. Ještě promyslíme, jaký systém zvolíme. Máme spoustu mladých koní a dvouletých, kteří ještě nevyběhli, takže si myslím, že se máme na co těšit," předesílá trenérka.

Se současným stájovým týmem si troufá i na více větších zahraničních výjezdů současně. “Bude to náročná zima nejen pro mě, ale i pro celý tým. Mám ale za sebou spolehlivé lidi, do týmu nastoupil i Honza Rája, na kterého se můžu stoprocentně spolehnout. To samé platí o mém partnerovi, takže reálně můžeme být i na třech místech najednou,” uzavírá Janáčková Koplíková.

Foto: Josef Malinovský