Drezurní mistrovství Evropy 2020 mládeže na dvou místech kontinentu

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace rozdělila pro sezonu 2020 drezurní mistrovství Evropy mladých kategorií na dvě místa. Junioři a mladí jezdci budou muset dle kalendáře FEI vážit cestu až do Anglie, zatímco děti a jezdci U25 pojedou do Budapešti.
07.01.2020 11:47  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

České drezurní naděje na ME 2019 v Itálii. Foto: archiv Jezdci.cz

Drezurní junioři a mladí jezdci společně s všestranností

 

V kalendáři FEI častěji vídáme společné mistrovství Evropy drezurních a parkurových jezdců. V roce 2020 budou však mít spojený šampionát junioři a mladí jezdci ve všestrannosti a drezuře.  
 
Termín je stanoven na 27. července až 2. srpna a místem konání je britské Hartpury. Čeští účastníci to tak budou mít do města ležícího asi hodinu cesty jižně od Briminghamu daleko. Dá se však očekávat, že si mítink nenechají ujít. V roce 2019 měla totiž Česká republika zastoupení na mistrovství Evropy v San Giovanni v drezuře v kategorii dětí, juniorů i mladých jezdců. Stabilně nejlepší výkony podávala Eva Vavříková se Siracusou. 
 
 

Budapešť přivítá děti a jezdce do 25 let

 
Drezurní reprezentanti v kategorii dětí a jezdců do 25 let to budou mít z Česka podstatně blíž. Jejich šampionát se bude konat v Pilisjászfalu v budapešťském regionu, a to ve dnech 18. - 23. srpna. 
 
 

Němci vládnou drezuře nejen v seniorských soutěží

 
V roli největších favoritů budou v drezurních soutěžích zcela jistě Němci. Ti totiž ovládli při posledním šampionátu týmové klání ve všech věkových kategoriích. Zlato si tak z Itálie odvezli jezdci do 25 let, mladí jezdci, junioři i děti. Kompletní set stříbrných medailí brali Nizozemci. O bronz se ve čtyřech kategoriích rozdělily týmy Dánska, Švédska a Ruska.