reklama 11D

Drezurní MČR 2019 se blíží. Libuše Mencke titul obhajovat nebude

ikonka

Obhájkyně zlata v seniorské střední túře Libuše Mencke bude letos chybět na mistrovství České republiky v drezuře. V účasti jí zabránila termínová kolize. Šance se tak chopí jiní jezdci. Kdo se chystá na drezurní a paradrezurní mistrovství?
09.07.2019 15:09  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Ve čtvrtek 11. července startuje v Královicích u Slaného mistrovství České republiky v drezuře a paradrezuře. O medaile tam pojedou jezdci všech věkových kategorií od dětí, přes juniory a mladé jezdce až po seniory. Ti mají svůj šampionát navíc rozdělený na malou a střední túru. O tituly budou závodit také paradrezurní jezdci.
 
V nejvyšší kategorii, tedy seniorské střední rundě, bude chybět obhájkyně zlata z roku 2018 Libuše Mencke. Ačkoliv jí neúčast mrzí, v nabitém kalendáři v jejím druhém domově - Německu, koliduje termín českého šampionátu hned s dvěma významnými akcemi. V první řadě se v tomtéž víkendu zúčastní kvalifikací na Bundeschampionat 2019 a přímo v jejím působišti v hřebčíně Ganschow bude probíhat přehlídka klisen Stuten Parade, na které se podílí jako pořadatel a jezdec.
 
Do střední rundy, která se skládá ze tří kol IM-A, IM-B a volné IMAB, je nahlášeno šest dvojic. Adéla Neumannová pojede s Babylonem van Lange Weeren, Hana Vášáryová bude sedlat Filipu, Tereza Hábová bude startovat s Jamesem Bondem, Michal Koštál se zúčastní s Little Jackem, Alena Ticová bude sedlat Jazzpointa a Vanda Bělinová je přihlášená s Conellym.
 
Malá runda, SG, IM1 a vIM1, přilákala jedenáct startujících. Ani zde nefiguruje loňská mistryně republiky Ida Vavříková. Představí se například Eva Jančaříková, Fabrizio Sigismondi, Michal Knoflíček, Kamila Kotyzová nebo Petra Miki Civišová.
 
Kategorie mladých jezdců, jež je dle pravidel přístupná účastníkům do 21 let, byla rozšířená na kategorii U25, tedy pro jezdce do 25 let. I v této soutěži chybí loňská zlatá medailistka Anežka Zajícová. O tituly pojedou třeba Karolína Šimáčková, Aneta Havlíčková nebo Laura Lišková, jež zvítězila loni mezi staršími juniory.
 
V soutěži starších juniorů bude největší favoritkou Eva Vavříková s Belle Ennie. Konkurovat jí budou Tereza Lipavská, Anna Humplíková a dalších pět dvojic. Julie Sekaninová, Jana Táboříková či Eliška Skřivanová budou závodit v kategorii mladších juniorů.
 
Nejvíce dvojic se sešlo v soutěži pro děti, v níž se představí mimo jiné Johana Vášáryová nebo Marie Lumbachová.
 
V paradrezuře jsou připravené soutěže pro Grade I až III, pro Grade IV a V a pro nezařazené. V první jmenované kategorii bude obhajovat zlato několikanásobná mistryně republiky Anastasja Vištalová s klisnou Dominique. Na start se postaví také Kristýna Rudolfová a Vladimír Votřel.
 
První úlohy se pojedou ve čtvrtek 11. července. Kompletní sady medailí budou rozdány do neděle. Vedle soutěží jednotlivců se budou konat také soutěže družstev.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE