reklama 11B

Australská klisna se při tréninku utopila v moři

ikonka

Ryzka Miss Pandanus se utopila při ranním tréninku na australském pobřeží. Splašila se, vběhla do moře a pak už se nedokázala vrátit, vysvětluje její trenér Michael Kent, který podle svých slov nic podobného v kariéře ještě nezažil.
10.01.2019 10:10  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Ke kuriozní nehodě došlo v úterý během ranního tréninku na pobřeží jižně od Melbourne. Čtyřletá Miss Pandanus se utopila poté, co se splašila a vběhla na otevřené moře, odkud se už kvůli panice a vyčerpání nedokázala vrátit. Incident potvrdil rozhlasové stanici RSN klisnin trenér Michael Kent.
 
Ryzka měla za sebou teprve čtyři starty a dva z nich dokázala vyhrát. "Měla kariéru před sebou, byla to velmi perspektivní kobylka. Je to pro její majitele i nás všechny tragická a nepochopitelná ztráta," řekl Kent.
 
"Nikdy v kariéře se mi nic podobného nestalo. Zažil jsem takový incident naposledy v sedmnácti letech, kdy takto utonul ve Frankstonu parkurový kůň," dodal s tím, že jakmile se Miss Pandanus vzdálila od břehu, nedalo se nic udělat.
 
O události byla informována dostihová autorita Racing Victoria. "Naprosto nešťastný incident, naštěstí velmi vzácný,“ reagoval šéf odboru Jamie Stier.
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza
 

Sledujte naši novou dostihovou rubriku – další články najdete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE