Do Šamorína se chystám první víkend, říká Kellnerová. Vstupenky zdarma

ikonka

Již pouze dva závodní mítinky Global Champons budou předcházet galashow světového parkuru Prague Playoffs. Oba proběhnou v Šamoríně v druhé polovině října a na první víkend se tam chystá i Anna Kellnerová. Základní vstupenky jsou k dispozici zdarma.
27.09.2021 21:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

 
Anna Kellnerová letos dávala častěji přednost před sérií Global Champions startům v Pohárech národů a přípravám na olympijské hry. V první polovině sezony tak startovala za tým Prague Lions v Global Champions League pouze třikrát a počtvrté se jejich dresu představila před pár týdny v Římě. 
 
„Závodit v rámci Globálky je skvělé, ale chtěla jsem dát letos přednost reprezentaci České republiky a přípravě na olympiádu. Neměla jsem proto tolik možností startovat v týmu Prague Lions, ale doufám, že to ještě trochu do konce roku doženu,“ prozradila. 
 

Psali jsme: Program GC Prague Playoffs 2021: Super Cup, Super GP a další soutěže

 

„S odstupem času mám možnost si více uvědomit, jaký to byl úspěch, že jsme se na olympijské hry dostali. I když výsledky v Tokiu nebyly, jaké jsem chtěla, tak za tu zkušenost jsem moc ráda. Máme určitě na čem budovat do budoucna, což si myslím, že je moc důležité,“ říká Anna Kellnerová k účasti na Hrách v Japonsku. 
 
Za dva týdny jí čeká účast na dalším kole GCL v Šamoríně. „V týmu se nyní domlouváme, kdo tam jaký víkend bude, abychom postavili co nejsilnější tým a moli v rámci žebříčku ještě trošičku vyšplhat. Já pravděpodobně pojedu na první víkend,“ upřesňuje česká reprezentantka.
 

 
Global Champions v Šamoríně bude probíhat nejprve od 15. do 17. října a poté ještě od 21. do 23. října. Dějištěm bude luxusní sportovní centrum x-bionic sphere a na závody je k dispozici omezený počet vstupenek i pro širokou veřejnost. 
 
O atraktivní podívanou zajisté nebude nouze, neboť se tam rozhodne o celkových vítězích kvalifikační části seriálů, ale také o posledních dvou držitelích zlatých jízdenek do pražské Super Grand Prix. Ta je na programu v sobotu 20. listopadu. Jednotlivé týmy GCL pak budou bojovat o umístění mezi nejlepší čtveřicí, která bude mít zajištěn přímý postup do semifinále Super Cupu, jenž se uskuteční během Playoffs v libeňské O2 areně ve čtvrtek, v pátek a v neděli. 
 

Nepřehlédněte: Jan Tops: Všichni se na GC Prague Playoffs těší. Praha je úžasné město

 

V Šamoríně tudíž půjde o hodně a každý z celků tam chce vyslat co nejsilnější sestavu. „Pojede tam opět Peder Fredricson a já. Na poslední dvě etapy zůstaneme stejně dobrým týmem jako jsme byli v Římě,“ odtajnila např. Edwina Tops-Alexander z Valkenswaard United. Její družstvo vede tabulku s 277 body před Shanghai Swans s 256 body. O tři body méně pak mají Paris Panthers. Ačkoliv tyto týmy již mají účast v semifinále GCL téměř v kapse, nechtějí nechat nic náhodě a budou se snažit svá umístění buďto uhájit, nebo případně i vylepšit. 
 
Skvělou zprávou nejen pro české a slovenské fanoušky parkurového skákání je, že základní vstupné je na závody Global Champions v Šamoríně zdarma. Vstupenky na prémiová místa začínají již na 10 eurech. Podrobnosti o jejich prodeji, resp. on-line rezervaci přes internet, jsou na webu pořadatele seriálu. 
 
Foto: Josef Malinovský
Video: Radim Kaller