Do jezdeckého nebe odešel Josef Baloun. Dlouholetý člen Baníku Ostrava

ikonka

V neděli 26. dubna jezdecký sport zasáhla smutná zpráva. Po krátké nemoci nás opustil ve věku nedožitých 90 let pan Josef Baloun, dlouholetý člen a někdejší předseda JK Baník Ostrava. Pracoval také v oblastním výboru ČJF a jako rozhodčí na závodech.
30.04.2020 06:15  |  Rubrika: Ostatní  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


 
Josef Baloun zemřel po krátké nemoci v neděli 26. dubna 2020 ve věku nedožitých 90 let. Dlouholetý člen Jezdeckého klubu Baník Ostrava začínal jako jezdec v 18 letech s koňmi Dáša, Šotek a Nestor, se kterými byl také v československé reprezentaci. 
 
Ve skokových soutěžích získal řadu vítězství a umístění, z nichž nejcennější byla v roce 1961 bronzová medaile na mistrovství skoku jednotlivců a v roce 1959 titul v soutěži družstev. Později přesedlal na drezuru, ve které s koňmi Larex a Vanilon na mistrovství republiky získal mimo jiné tři stříbrné a dvě bronzové medaile. 
 
V sedmdesátých letech ukončil závodní kariéru a věnoval se funkcionářské činnosti. Od roku 1973 pracoval jako předseda JK Baník Ostrava a byl dlouholetý ředitel závodů Velká cena Ostravy, pracoval v oblastním výboru Severomoravské oblasti ČJF. Jako rozhodčí, který vychoval mnoho skvělých následovníků, působil do roku 2019.
 
„Byl to skvělý člověk a kamarád, který nepokazil žádnou legraci. Bude nám chybět,“ dodávají členové Severomoravské oblasti ČJF a JK Baník Ostrava. Čest jeho památce!
 
Poslední rozhloučení se koná v sobotu 2. května v 11.00 hodin v obřadní síni krematoria ve Slezské Ostravě.
 
Text Magda Benetková
Foto Zenon Kisza