reklama 11C

Do Global Champions se v Šanghaji poprvé zapojí Houtzager a Kutscher

ikonka

Již počtvrté se letos sjedou nejlepší parkuroví jezdci a koně světa, aby bodovali do prestižního seriálu Global Champions. Mítink hostí ve dnech 3. až 5. května Šanghaj a v barvách Prague Lions se poprvé v sezoně 2019 představí nové posily.
02.05.2019 08:41  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Nováčky družstva Pražských lvů jsou v letošní sezoně Němec Marco Kutscher a nizozemský reprezentant Marc Houtzager. Právě oni dva společně s belgickým jezdcem Nielsem Bruynseelsem figurují na soupiskách startujících ve čtvrtém kole Global Champions, jež se bude konat 3. až 5. května v Šanghaji.
 
Přestože jsou v Prague Lions novými členy, v nejvyšší úrovni parkurových závodů jsou zkušenými matadory. Kutscher má dvě bronzové medaile z olympijských her 2004 v Aténách a ve stejném roce vyhrál mistrovství Evropy. Do týmové soutěže Global Champions League se zařadil v letech 2016 a 2017, kdy startoval za Cannes Stars. 
 
Také Houtzager má ve své sbírce olympijský kov. V roce 2012 vybojoval stříbro v soutěži týmů v Londýně. Jako člen národní reprezentace Nizozemí absolvoval několikrát evropský šampionát i Světové jezdecké hry. V Global Champions byl členem Antwerp Diamonds a Madrid in Motion. V roce 2019 vstoupil do řad Pražských lvů. Třetím jezdcem, který zamířil do Šanghaje je Niels Bruynseels, jenž absolvoval v letošní sérii prozatím všechna kola. 
 
První část dvoukolové soutěže ligy čeká na účastníky v pátek 3. května. Její začátek je stanoven na 15.00 hodin místního času, tzn. v 9.00 hodin středoevropského letního času. Stavitelem pro čtvrté kolo je Ital Uliano Vezzani, který připraví kurz s překážkami do 160 centimetrů. Druhé kolo Global Champions League je na programu v sobotu 4. května od 12.15 hodin tamního času. 
 
V soutěži je zapojeno letos šestnáct celků, které bodují do žebříčku, aby získaly co nejlepší pozici před finálovým Super Cupem, který nabídne listopadové GC Prague PlayOffs. V čele bodování se po třech závodech drží Shanghai Swans. Prague Lions jsou na dvanácté příčce.
 
Druhým vrcholem mítinku bude Grand Prix Longines Global Champions Tour s překážkami do 160 centimetrů. Ta se odehraje v sobotu od 16.00 hodin. V hodnocení individuálních jezdců, kteří sbírají body právě ve Velkých cenách, je na prvním místě aktuálně Belgičan Pieter Devos. Nejúspěšnější člen Pražských lvů Niel Brunyseels je na pozici číslo šest. 
 
Každý z vítězů Grand Prix LGCT získává navíc vstupenku do Super Grand Prix, která se odehraje v sobotu 23. listopadu při GC Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. Do této chvíle se kvalifikovali Julien Epaillard z Francie, Jérôme Guery z Belgie a jeho krajan Pieter Devos. Kompletní informace o Global Champions najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o GC Prague PlayOffs jsou na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Archivní foto David Horváth / CET




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE