reklama 11A

Do Českého derby byli dohlášeni tři hřebci. Dva se potkali ve Francii

ikonka

První možnosti dohlásit koně do 99. Českého derby využily stáje Lokotrans Slovakia CZ, Lokotrans a Pegas. Dva z nově hlášených hřebců loni změřili síly ve francouzském Pornichetu.
28.02.2019 18:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Tři hřebci z úspěšných domácích stájí byli ve čtvrtek dohlášeni do Českého derby. Počet předběžných uchazečů o vrchol klasické sezony, který se poběží v sobotu 22. června ve Velké Chuchli, tak stoupl na 44.
 
Mezi trojicí nových jmen je únorová akvizice stáje Lokotrans Slovakia CZ a trenéra Zdena Koplíka Arctic Star, která byla vydražena za 14 000 eur. Syn vítěze Epsom Derby Pour Moi a francouzské vítězky ve třech letech Arctic Passage se narodil v německém hřebčíně Ammerland a loni absolvoval tři starty v péči trenéra Andrého Fabreho.
 
Za třetí místo v Pornichetu a pátou příčku na 1800 metrů v Lyonu La Soie získal Arctic Star francouzský handicap 31. Trenér Koplík ho kromě derby dohlásil také do Velké jarní ceny a St. Legeru.
 
O měsíc dříve, v lednu, zamířil z Francie do Česka i nástupce loňského vítěze Slovenského derby Mon Cheriho. Letošní klasická akvizice stáje Lokotrans a trenéra Luboše Urbánka se jmenuje Military Respect.
 

Čtěte také: Z obskurních drah až do Velké pardubické. Příběh 27letého Belovodska

 
Syn Wootton Bassetta stál jako dvouletý u trenéra Christophe Ferlanda. Z pětice startů vytěžil tři druhá místa a známku 35,5. Zmínku si zaslouží hlavně dvě formy - druhá příčka na 1900 metrů v Deauville a také start na sklonku srpna v Pornichetu, kde se potkal se zmiňovaným Arctic Starem.
 
První souboj budoucích uchazečů Českého derby tenkrát vyzněl pro Military Respecta, který pod někdejším účastníkem Evropského pohár žokejů Julienem Augem finišoval na druhém místě o dvě délky před třetím Arctic Starem.
 
Třetím hřebcem dohlášeným do Českého derby je zatím nestartující Svenson, který dosud vlastnil pouze přihlášku do St. Legeru.
 
V USA narozený syn vítěze Breeders’ Cup Classic 2010 Blame a druhé z francouzského listed Summer Moon byl koupen jako roček v Deauville za 17 000 eur.
 
 
Na snímku: Arctic Star, foto: Pavla Pechmanová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE