Dlouhé čekání skončilo. V Dauhá startuje nový ročník Global Champions

ikonka

Prestižní parkurová série Global Champions v roce 2020 nabídne 18 zastávek, vrcholem sezony bude opět listopadové GC Prague Playoffs v O2 areně. Špičkoví koně a jezdci začnou sbírat první body do celkového pořadí už tento týden v katarském Dauhá.
03.03.2020 10:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Nová sezona Longines Global Champions Tour a GCL startuje. První díl začíná už ve čtvrtek v katarském Dauhá. Nabídne ochutnávku špičkového sportu na světové úrovni, který bude prestižní parkurová série přinášet i v roce 2020.
 
Nejlepší parkuroví koně a jezdci světa se utkají v seriálu náročných soutěžích, čítajícím 18 akcí a vrcholícím listopadovým GC Prague Playoffs. Špičkové dvojice se budou snažit o top výkony v různých podmínkách. Letošní kalendář obsahuje pestrou škálu prostředí od malých a velkých pískových či travnatých arén až po denní a noční závody.
 
Zahajovací mítink v Al Shaqab v Dauhá hostí velká písková arena o rozměrech 120 x 80 metrů, následovat bude rozlehlé travnaté kolbiště v Mexiko City a těsnější písková aréna na Miami Beach. Jen ti nejlepší dosáhnou na pódiová umístění, dotace a cenné body do celkového hodnocení na cestě k finále v New Yorku a GC Prague Playoffs.
 
Rozhodujícími faktory v hodnocení jednotlivců LGCT i týmovém šampionátu GCL budou i tentokrát konzistentnost, všestrannost a preciznost. Mezi ikonickými dějišti série zůstává celá řada metropolí a osvědčených míst. Bude se závodit v Londýně, před Eiffelovou věží v Paříži, v Berlíně, Šanghaji, Římě, Madridu, Stockholmu, Hamburku, Valkenswaardu, na Riviéře, v Cannes, Ramatuelle / Saint-Tropez a Cascais nebo v Estorilu na portugalském pobřeží.
 
Na všech zastávkách série je připraveno prvotřídní zázemí pro špičkové jezdce, koně, hosty i fanoušky.
 
Jezdci budou na úrovni jednotlivců usilovat o nejvyšší příčky v sedmnácti soutěžích LGCT Grand Prix, aby si zajistili kvalifikaci pro LGCT Super Grand Prix v rámci GC Prague Playoffs. Majitelé a manažeři týmů v GCL zase budou hledat nejlepší sestavy a strategii, aby nasbírali co největší počet bodů s cílem zajistit si místo v GCL Super Cupu, který bude rovněž hostit osvědčené GC Prague Playoffs.
 
V roce 2019 se stali vítězi celkového pořadí GCL suverénní London Knights, ale v Praze při GCL Super Cupu se nakonec radovali Shanghai Swans. Šampionát LGCT loni podruhé za sebou ovládl Brit Ben Maher, který si zároveň připsal vítězství v LGCT Super Grand Prix na GC Prague Playoffs.
 
I letos se prestižní parkurové série zúčastní špička světové parkurové scény, která slibuje velkou podívanou po celý rok. Fanoušci můžou veškeré dění sledovat živě na GCTV. 
 
 
Zdroj: tisková informace Longines Global Champions Tour
 
Foto: Stefano Grasso / GCL