Dilasser vyhrál první Světový pohár v životě. Nádherný den, radoval se

ikonka

Švédský Göteborg se stal během posledního únorového víkendu dějištěm závěrečné kvalifikace parkurového Světového poháru v rámci nejsilnější evropské ligy. Z vítězství se poprvé v kariéře radoval Francouz Marc Dilasser.
26.02.2023 19:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB


 

V neděli 26. února se v Göteborgu uzavřely kvalifikace parkurového Světového poháru Západoevropské ligy FEI. Poprvé v kariéře tam soutěž v rámci série vyhrál Francouz Marc Dilasser. V sedle třináctiletého valacha Ariota du Gevres porazil v rozeskakování tři další dvojice. Druhého Pia Schwizera ze Švýcarska za sebou nechal o více než sekundu. Schwizer závodil s hřebcem Vancouverem de Lanlore. Třetí skončil Dán Lars Bak Andersen na klisně Ethene.
 
„Pokusil jsem se dát do toho vše. A povedlo se. Je to nádherný den,“ neskrýval nadšení francouzský jezdec, který se radoval nejen z toho, že soutěž Longines FEI World Cup vyhrál poprvé v životě, ale i z toho, že se mu to podařilo právě v Göteborgu, který patří mezi klíčová místa v historii seriálu. Právě v jihošvédském městě se konalo nejčastěji jeho finále.
 
Letošní rozhodující mítink proběhne 4. – 7. dubna v Omaze. Žebříčku po poslední kvalifikaci vévodí Švéd Henrik von Eckermann před francouzským jezdcem Julienem Epaillardem a Němcem Danielem Deusserem.
 
Foto: Kim C Lundin / FEI