Devos i Kellnerová v úvodu mexické GCL jednou chybovali. Vedou Swans

ikonka

Podobně jako na Miami Beach, i v Mexico City začali Prague Lions při Global Champions League průběžným třináctým místem. Belgičan Pieter Devos stejně jako česká reprezentantka Anna Kellnerová zaznamenali po jedné chybě.
30.04.2022 01:56  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Třetí kolo parkurové série Global Champions League 2022 začalo v pátek 29. dubna. Zatímco koně se do Mexico City vypravili rovnou z Miami Beach, kde se konal předešlý mítink, velká část jezdců se na týden vracela do Evropy, kde stihli v mezičase absolvovat jiné mezinárodní závody. 
 
Nejinak tomu bylo v případě Anny Kellnerové. „Většinou cestujeme po Evropě, a tak letět na závody do Miami, pak domů, na závody do Lieru a poté rovnou do Mexika pro nás bylo trochu náročnější, než jsme zvyklí, ale zvládnout se to dá. – Koně měli naštěstí na aklimatizaci dost času, byli tady týden před námi a zvládli to docela dobře. Měli volnější režim, trochu se jezdili, lonžovali, měli i pár dní volno, aby nabrali další síly na závody po letu,“ přiblížila česká účastnice Global Champions v rozhovoru pro EquiRadio.
 
Prague Lions měl tentokrát startovní pozici číslo jedna, z níž asi nikdo nemá moc radost. „Není to úplně vděčné, na druhou stranu, když si člověk projde parkur, tak je nucen jet podle jeho pocitu a podle toho, jak si to odkrokoval a jak zná svého koně. To jsme já i Pieter udělali. Pokud se nemůžete podívat ani na jednoho koně, tak je to složitější, ale patří to ke sportu,“ konstatovala smířeně Kellnerová.
 
„Parkur to byl dost vysoký. Nečekali jsme, že ty míry budou až tak velké, na druhou stranu je to tu velká aréna, takže to pomáhá možnosti většího cvalu a nájezdu na skoky. Ale rozhodně to byl velký a technický parkur,“ zhodnotila náročnost kurzu s překážkami vysokými 155 centimetrů.
 
Pieter Devos nastoupil do soutěže v sedle dvanáctiletého valacha Kannabis van de Bucxtale úplně jako první a chyboval na skoku s číslem šest. Anna Kellnerová se čtrnáctiletou klisnou Catch Me If You Can OLD shodila také jednu z překážek, konkrétně skok 9A, což byla již třetí dvojkombinace, jež následovala hned po té druhé. „Nájezd do tohoto dvojskoku nebyl náročný sám o sobě, ale bylo potřeba cválat trochu dopředu, abychom nedostali trestné body za čas, protože jsme zkraje nevěděli, jak moc krátký ten čas bude. Ale šlo o to, abychom na poslední dva cvalové skoky před dvojkombinací trochu koně zpomalili, což se mi bohužel nepodařilo. Z toho přišla bohužel chyba, byť byla velmi lehká,“ řekla jezdkyně ve vysílání EquiRadia
 

Psali jsme: GCL na Miami Beach byla opravdu těžká. Prague Lions byli jedenáctí

 
S osmi trestnými body v kombinaci se součtem časů 152,63 jsou Prague Lions před sobotním druhým kolem třináctí, což je stejné pořadí, jako měli před dvěma týdny na Miami Beach. Tehdy si při sobotních startech polepšili, a nakonec byli jedenáctí. Osm trestných bodů mají aktuálně ještě další dva celky – jedenáctí Stockholm Hearts a dvanáctí London Knights. Se čtyřmi body za jednu chybu pokračují Paris Panthers, Berlin Eagles, Cannses Stars, Valkenswaard United a Madrid in Motion. Miami Celtics sice ani jednou nechybovali, ale jeden trestný bod za lehké překročení času je zařadil na pátý řádek průběžné výsledkové listiny. Nulu na bodovém kontě pak mají St Tropez Pirates, New York Empire, Hamburg Giants a Shanghai Swans. Právě Šanghajské labutě budou nastupovat v sobotu úplně jako poslední, neboť měli nejkratší součet časů 147,53. 
 
Kdo nastoupí za Prague Lions do druhé části soutěže, to při rozhovoru Anna Kellnerová ještě neprozradila. „Máme v plánu si teprve sednout a domluvit se, jak to uděláme,“ uvedla. Sobotní Global Champons League začíná ve 20:00 hodin, přímý přenos je možné již od 19:45 sledovat na stanici Nova Sport 1, případně na Voyo.cz. 
 
Na týmové klání naváže tradičně Grand Prix v rámci Longines Global Champions Tour jednotlivců. Vítěz se zařadí vedle Ludgera Beerbauma a Katrin Eckermannové, kteří nenašli přemožitele v předešlých dvou kolech a mohou se radovat ze zisku zlaté vstupenky do Super Grand Prix LGCT. Ta proběhne během galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně v sobotu 19. listopadu. Postoupí do ní všichni vítězové předešlých Velkých cen, případně další umístění, pokud by některý z jezdců vyhrál vícekrát během jedné sezony. 
 
Veškeré podrobnosti jsou na webu www.gcglobalchampions.com, informace o přípravách GC Prague Playoffs zájemci najdou na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Ilustrační foto: David Horváth / CET
Zdroj: tisková informace Global Champions