reklama 11C

Devadesátka EquiTV: V Těšánkách se bojovalo o vozatajské tituly 2019

ikonka

Připomeňte si mistrovství České republiky spřežení, které se konalo během předposledního zářijového víkendu v Těšánkách na Kroměřížsku. Kategorii čtyřspřeží ovládli členové rodiny Nesvačilů. Napínavé byly i boje v singlech a párech.
25.09.2019 10:56  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKA EQUITV JE K ZHLÉDNUTÍ TADY

Letošní mistrovství České republiky v soutěžích spřežení proběhlo ve dnech 20. až 22. září v Těšánkách u Kroměříže. Tituly se rozdávaly celkem ve čtyřech kategoriích. Mezi jezdci s dvojspřežími pony vybojoval zlato Milan Kořínek, který neměl konkurenci jak v sobotním maratonu, tak o den později při jízdě mezi kužely.

Napínavý průběh měl šampionát jednospřeží, kde do závěrečných výsledků promluvily hlavně chyby v nedělním parkuru. Mistryní České republiky se stala Markéta Sedlinská, která se blýskla nejlepším výkonem v terénní zkoušce.

V soutěži dvojspřeží si odvezl z Těšánek zlato Jaroslav Juráň junior, a to hlavně díky suverénnímu výkonu v sobotní terénní zkoušce. Čtyři účastníci nastoupili do královské kategorie čtyřspřeží. O první místo soupeřili Jiří Nesvačil senior se synem Radkem. Oba zaznamenali shodný výsledek v úvodní drezurní úloze. V maratonu ovšem nenašel přemožitele Radek Nesvačil, který se tak posunul do čela průběžného pořadí a po vítězství v parkuru se mohl radovat ze zisku titulu mistra republiky.  Jiří Nesvačil obsadil druhé místo před Petrem Novákem.

Ilustrační foto: Šárka Veinhauerová - www.fotosarka.cz





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE