reklama 11B

Devadesátka EquiTV: V Kozlovicích se bojovalo o reiningové tituly

ikonka

Kozlovice jsou neodmyslitelně spojené s reinigem. Během druhého zářijového víkendu se tam konalo mistrovství České republiky. Medaile se rozdávaly ve čtyřech kategoriích a nechyběla ani soutěž Futurity. Podívejte se na Devadesátku EquiTV.
11.09.2019 13:08  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKA EQUITV Z KOZLOVIC JE ZDE

Severomoravské Kozlovice jsou už řadu let dějištěm mistrovství České republiky v reiningu. Ani letošní sezona nebyla výjimkou. 8. září se tady rozhodovalo o letošních medailistech v jediné westernové disciplíně zastoupené v klasickém jezdectví. 

V kategorii Amatér zvítězil s náskokem sedmi bodů po dvou kolech Karel Paláček, který sedlal koně BMS Texas Star. Mistryní České republiky mezi mládeží se stala Klára Řeháčková. Ta si s hřebcem BR Sparky Hollywood zapsala celkem 422 bodů a zlato získala rozdílem pouhého jednoho bodu na druhé místo. Soutěž Futurity je určená pro tříleté koně, a tak nemůže být započítávána jako mistrovská. Z pohledu disciplíny jde nicméně o významnou kategorii, kterou nemůžeme v souhrnu vynechat. Nejlépe si v ní vedla dvojice Pavel Orel a Smartcruiningchic se 417 body.

Mladí koně závodili také v kategorii Junior. Nejlepší dvě kola zajela klisna SK Cash To Gun v sedle s Jonášem Bujnochem. Stejný jezdec zaznamenal nejlepší výkon v hlavní soutěži pro seniory. V tandemu se zkušeným hřebcem Mercedes Roosterem vybojoval své druhé zlato. Rozhodčí ho ve dvou kolech ohodnotili známkou 432,5 bodu. O pět a půl bodu méně si pak zapsala stříbrná medailistka Markéta Šteyerová na Smart Shine Witch. Třetí místo vybojovala Klára Šalková z pořadatelské stáje. Ta sedlala osmiletou klisnu SK Chic N Shine.





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE