reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Treterův triumf v sedmé Grand Prix Jana Kutěje

ikonka

Olomoucké Equine Sport Centrum hostilo během druhého říjnového víkendu už sedmý ročník skokové Grand Prix Jana Kutěje. Ta nabídla tři úrovně obtížnosti, v té nejvyšší dominoval Vladimír Tretera. Podívejte se na Devadesátku EquiTV.
17.10.2019 12:12  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU Z OLOMOUCE NAJDETE TADY

Už posedmé proběhla v olomouckém Equine Sport Centru podzimní Grand Prix Jana Kutěje. Jak název mítinku napovídá, koná se jako memoriál tohoto významného parkurového trenéra. Letošní termín připadl na druhý říjnový víkend, který přinesl krásné slunečné počasí. Hlavní soutěž s třemi různými obtížnostmi byla na programu v neděli 13. října.

Každá ze tří kategorií vrcholila druhým kolem s finále pro desítku nejlepších účastníků. Na kurzu do stodvaceti centimetrů se hned čtyřem dvojicím podařilo dokončit obě jízdy bez chyb. Vítězně vzešla z finálových bojů dvojice, která se specializuje na všestrannost - Miloslav Příhoda a Ferreolus Interkonix. Do výsledkové listiny si zapsali nulu a čas 37,46 setin sekundy. Z vítězství v soutěži s obtížností S**, tedy do stotřiceti centimetrů, se radoval slovenský reprezentant Igor Šulek, který s koněm Wavo Lampard projel cílem finále bez trestných bodů v bezkonkurenčně nejlepším čase 37,34 sekundy.

Nejvyšší překážky čekaly na účastníky Grand Prix s obtížností ST** a opět to byli čtyři jezdci, kteří se přes kurz dosahující stočtyřiceti centimetrů přenesli bez zaváhání. Dvě nuly, v základním kole i ve finále, vynesly třetí příčku Lucii Strnadlové a Fall River Blue. Druhá skončila Nikola Bielíková. Ta se s hnědákem Carthinjem přenesla přes finálový kurz s nulou a v čase lehce pod 41 sekundu. Hlavní kategorii Grand Prix Jana Kutěje ovládl Vladimír Tretera se svou stájovou jedničkou holandským valachem Gangsterem VH Noddevelt. Čas jeho bezchybné jízdy ve finále jen lehce překročil 39 sekund.

Foto: Jan Andrash





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE