reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Talent je zpět, vítěz Velké pardubické poražen

ikonka

Připomeňte si prostřednictvím sestřihu Devadesátka EquiTV to hlavní ze závěrečné čtvrté kvalifikace na 129. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou, kterou minulou sobotu ovládl ryzák Talent s žokejem Marcelem Novákem.
12.09.2019 07:00  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU EQUITV SI MŮŽETE PUSTIT NA TOMTO ODKAZU

 

Na závodišti Pardubice se v sobotu 7. září uzavřel kvalifikační cyklus 129. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Na dobře připravené dráze se pět týdnů před vrcholem sezony ukázalo hned několik hvězd první velikosti.

Zatímco stříbrný z loňské Velké pardubické Hegnus doběhl na druhém místě ve dvojkovém krosu na 4500 metrů, úřadující vítěz Tzigane du Berlais nastoupil přímo do kvalifikační Ceny města Pardubic Euro Equus. Ani on se však vítězstvím neozdobil.

V úvodu se nikomu nechtělo dopředu a první tři překážky zdolalo devítičlenné pole vyloženě vycházkově. To nevyhovovalo právě Tzigane du Berlais, kterého to na chvíli vyneslo dopředu a svěřenec Pavla Tůmy zcela ztratil chuť běžet. Spolufavorit Theophilos se pro změnu přetahoval se svým jezdcem Josefem Bartošem a chvíli trvalo, než se v dostihu usadil.

Na postupném zrychlování se podíleli Mazhilis, Krocoleon a ve druhé polovině dostihu zejména Dulcar de Sivola, který ještě na Havlově skoku vedl s náskokem několika délek. V posledním oblouku však zavelel k útoku Marcel Novák na osmiletém Talentovi, který se vracel na dráhu po patnáctiměsíční pauze. Zástupce DS Kabelkovi se jako první dotáhl na vedoucího Dulcara de Sivolu a lehce odešel od pole.

Pohledný závěr Thephila stačil na druhé místo šest délek za vítězem, třetí finišoval další svěřenec Josefa Váni Mazhilis. Až za nimi skončili dva vítězové Velké pardubické, čtvrtý Ribelino a pátý Tzigane du Berlais.

Pro trenérku Hanu Kabelkovou znamenal Talentův úspěch první vítězství v aktuální sezoně. Největší satisfakci však zažil Marcel Novák, který se vrátil do sedla jen sedm dní po těžkém pádu ve Velké mostecké steeplechase a kromě Talenta dokázal v Pardubicích zvítězit i se sedmiletým Playerem. Oba koně budou dohlášeni do Velké pardubické.

 

Foto: Václav Volf, fotovolf.com





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE