reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Štěrba v čele ČSP, v Brně vládl Klus

ikonka

Internetová televize EquiTV vám přináší krátký souhrn z Falton Velké ceny Brna, která byla letošním druhým kolem Českého skokového poháru. Soutěž zcela ovládl Marek Klus, který byl první i druhý. Lídrem bodování je přesto Jakub Štěrba.
09.05.2019 07:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU Z BRNA NAJDETE V TOMTO ODKAZU

Jezdecký areál v Brně Veveří se během prvního květnového víkendu stal dějištěm Českého skokového poháru. Letos podruhé tam domácí špička závodila o body do žebříčků všech seriálových túr. Neděle 5. května nabídla vrchol v podobě Falton Velké ceny Brna. Do finále postoupilo devět bezchybných dvojic.

Marek Klus se do finálových jízd probojoval s dvěma koňmi a s oběma z nich si přinášel nulu. První jízdu absolvoval v sedle zkušeného hannoverského hřebce Carisona a přidal s ním ve finále druhý bezchybný výsledek. Ujal se tak vedení v soutěži. Na vítězství útočila i Tereza Mücková s hřebcem Control Me Karsit. Zvolila rychlé tempo a cílem proletěla v suverénně nejlepším čase, jenže jednou chybovala. 

Jako poslední vstupoval do kolbiště Marek Klus se svým druhým svěřencem, devítiletým hřebcem Carebisem. V té chvíli už věděl, že má vítězství jisté. Překonat mohl jen svůj vlastní výsledek s Carisonem - a to se také stalo. V sedle Carebise zajel další čistý parkur, a to o dvanáct setin sekundy rychleji, než se mu to podařilo s Carisonem. Ve Falton Velké ceně Brna tak obsadil první i druhou příčku.

Třetí místo získal Jakub Štěrba na Warnessovi a těsně pod stupni vítězů zůstala s jednou chybou nejrychlejší finálová dvojice Tereza Mücková a Control Me Karsit. V čele žebříčku hlavní túry je Jakub Štěrba, který má po dvou kolech 19 bodů. O druhé místo se s 15 body dělí hned tři jezdci, a to Marek Klus, Sergei Motyguine a Ondřej Pospíšil.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE