reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Špičkový výkon Frederica Wandrese v CDI-W v Brně

ikonka

Drezurní Světový pohár v Brně Panské líše má za sebou 21. ročník. A bylo se na co dívat. Připomeňte si v krátkém souhrnu EquiTV špičkové výkony účastníků, zejména německého reprezentanta Frederica Wandrese. Dařilo se i českým dvojicím.
28.06.2019 09:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU EQUITV Z BRNA NAJDETE ZDE

Jezdecký areál v Brně na Panské líše hostil ve dnech 21. - 23. června už po jednadvacáté mezinárodní drezurní závody CDI. Ty nabídly řadu úloh pro jezdce všech věkových kategorií až po nejobtížnější seniorskou Grand Prix Freestyle, započítávanou do bodování Světového poháru.

Takzvaná Velká runda zařazená do soutěží CDI s třemi hvězdami vyvrcholila v sobotu úlohou Grand Prix Special. Velmi pěkný výkon ohodnocený známkou 67,808 % předvedla domácí reprezentantka Libuše Mencke s meklenburským valachem Syriem. V konečné výsledkové listině to stačilo na čtvrtou příčku. Vítězem se stal Francouz Alexander Ayache, který v Brně dokázal před lety vyhrát i Světový pohár. Tuto úlohu předvedl s holandským valachem Zo What a dostal za ní přes 71 %.

Nedělní program přinesl divácky atraktivní volné jízdy. Českým jezdcům se dařilo v závěru Malé rundy. Vysoko hodnocený Freestyle, za více než 71 a půl procenta, zajel český reprezentant Fabrizio Sigismondi s Elegantem 1. Přesto se našla ještě jedna dvojice, která se sboru rozhodčích líbila více, a to Francouzka Rachel Bastady a Donnerdiora. Její výsledek výrazně překročil 74 %. Absolutním vrcholem mítinku byla nedělní volná Grand Prix bodovaná do seriálu Světového poháru. Vítězem se stal největší favorit, Němec Frederic Wandres, který je aktuálně třicátým mužem světového žebříčku. V Brně sice nezávodil se svou stájovou jedničkou, i tak však nenašel přemožitele, ani v sobotní kvalifikaci, ani o den později v Grand Prix kür. S oldenburským hnědákem Westminsterem dostal 75,265 %.

Foto: Stanislav Pitela





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE