reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Souboj hvězd spřežení v Nebanicích vyhrál Geerts

ikonka

Plejáda hvězd se sešla letos v Nebanicích při Světovém poháru čtyřspřeží. Na startu nechyběli jezdci, kteří jsou v první desítce žebříčku FEI. Souboj nakonec vyhrál Glenn Geerts. Podívejte se na video souhrn v Devadesátce EquiTV.
07.08.2019 18:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKA EQUITV Z NEBANIC JE ZDE

Nebanice u Chebu se staly během prvního srpnového víkendu dějištěm mezinárodních vozatajských závodů CAI s třemi hvězdami. Program nabídl celkem čtyři kategorie. Tou nejzajímavější byla bezesporu soutěž čtyřspřeží, která je započítávaná do bodování Světového poháru.

Na západ Čech si každoročně najdou cestu špičkoví jezdci, a letos dorazily skutečné hvězdy. Obhájcem prvenství byl vítěz předešlých dvou ročníků Francouz Benjamin Aillaud. Ten po nejlepším výkonu v drezuře ovšem musel vzdát maraton pro závadu na kočáře, a tím pro něj naděje na třetí výhru v řadě zhasly. 

Českou republiku zastupovali členové rodiny Nesvačilových. Výborně si vedl Jiří Nesvačil junior, který díky třetí nejlepší jízdě mezi kužely obsadil konečnou šestou příčku. Mistr Evropy z roku 2015 a nebanický vítěz z roku 2016 Michael Brauchle dojel tentokrát na třetím místě. Německému reprezentantovi příliš nevyšel vstup do soutěže a ztrátu z drezury dotáhl v maratonu a hlavně v parkuru, v kterém nenašel přemožitele.

Pro druhé místo si dojel další z jezdců světové elity, Švýcar Jerome Voutaz. Ani čtvrtý muž žebříčku FEI není v Nebanicích žádným nováčkem a letos mu skvěle sedla trať maratonu. Tu projel nejlépe ze všech. Z vítězství se radoval belgický zástupce Glenn Geerts, a to zejména díky vyrovnaným výkonům, které podával ve všech třech částech soutěže.

Foto: Šárka Veinhauerová





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE