reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Škobis řádí dál, ale Zlatý okruh ovládla Poršová

ikonka

Druhým letošním mítinkem pokračovala v sobotu 20. dubna ve Velké Chuchli klusácká sezona. Vrcholem dne byla Velká dubnová cena hlavního města Prahy, známá i pod svým tradičním názvem Cena Flinta, jež zahájila sérii Zlatý okruh hlavního města Prahy.
25.04.2019 07:30  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU EQUITV SI MŮŽETE PUSTIT TADY

Na mílové trati se sešla šestice zkušených aktérů, ze kterých se hned čtyři potkali v rámci zahajovacího dne sezony. Diktování tempa se hned po startu ujala Veronika Poršová v sulce jedenáctiletého hnědáka Un Nuage D’Osmoz a vypracovala si v prvním okruhu několikadélkový náskok.

V posledních stovkách metrů na ni začal tvrdě dotírat suverénní vítěz ze zahajovací soboty Jos se Zdeňkem Škobisem, ale svěřenec Jaromíra Kotáska jeho útoku tentokrát odolal. Poršová a Nuage D’Osmoz uhájila vítězství o čtvrt délky, třetí skončil Donadonitranss R.

Un Nuage D’Osmoz vyklusal kilometrový čas 1:15,3 minuty.

Zdeněk Škobis si spravil chuť ve druhém vrcholu dne, Ceně EquiTV - Trotteur Francais pro francouzské klusáky. Dostih na 2180 metrů, určený mladým koním, se změnil v dobře zaplacenou procházku Škobisova tříletého hnědáka Game Atout.

Zástupce stáje Viktoria trénovaný Petrou Handschuhovou byl jedním ze dvou nejmladších koní na startu. Hned v prvních metrech udal svižné tempo, roztrhal pole a doběhl si pro zadržené vítězství o 10 délek před Facility Argentem a Embargo D’Ukraine v kilometrovém čase 1:18,9 minuty.

Součástí sobotního mítinku byla i Cena www.jezdci.cz, ve které se představili nejlepší dvouletí minulé sezony. Úřadující vítěz Velké ceny dvouletých Pamino se Zdeňkem Škobisem názorně demonstroval, že během zimní přestávky neztratil nic ze svého umění.

Hnědák stáje Viktoria triumfoval zadrženě o 12 délek, boj o druhé místo vyhrála Apples před pětiletým Kadetem Misi.

 

Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE