reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Sára Misi má "korunu", Poršová udeřila v oblouku

ikonka

Hned dva vrcholy nabídla klusácká sobota 5. října v Chuchle Areně Praha. Vedle dalšího dílu seriálu pro francouzské klusáky se na chuchelském oválu odběhl Breeders’ Crown čtyřletých.
10.10.2019 06:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 

PUSŤTE SI DEVADESÁTKU EQUITV NA TOMTO ODKAZU

 

Souboj čtyřletých klusáků na střední trati 2180 metrů byl částečně odvetou za klusácké derby. V šestičlenném poli nechyběli čtvrtá z modré stuhy Sára Misi, pátý Lucky Blue či loňský suverén Sakko Teč. První polovinu dostihu režírovala dvojice koní stáje Tečovice. Do vedení přešel Sakko Teč s Romanem Chrastinou, jemuž kryl na druhé pozici záda stájový kolega Jack Murtie vedený Zdeňkem Vávrou.

Favoritka Sára Misi zahájila na čtvrtém místě a její jezdkyně Veronika Poršová vydržela čekat až do závěrečného oblouku, kde však razantně nastoupila a během několika vteřin dotáhla vedoucího Sakko Teč. Tmavá hnědka, kterou pro stáj JK Misi Hartmanice trénuje Jaromír Kotásek, si pohlídala lehké vítězství o 3 3/4 délky. Na druhé místo přiletěla v cílové rovině Luna s Hanou Neslingerovou a na Sakko Teče zbyla třetí příčka. Čtvrtý proběhl cílem Lucky Blue. Vítězka vyklusala kilometrový čas 1:18,7 sekundy.

Žádný velký souboj nebyl k vidění ani ve Francouzské ceně hlavního města Prahy - Trotteur Francais na 2180 metrů. Favorizovaný Fighter Pilot ze stáje Stanislava Polupanova dominoval v sulce se svým trenérem Mykolou Volfem zadrženě o 6 délek v kilometrovém čase 1:19,1. Druhý finišoval Fairway před Agrusem.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE