reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Ramssio a Torque Power ukázali sílu tříletých

ikonka

Podzimní část cvalové sezony na závodišti Velká Chuchle otevřely hned dva prestižní vrcholy tuzemského kalendáře. Kromě klasického St. Legeru se běžela Velká cena Prahy a oba dostihy nabídly velkou podívanou.
11.09.2019 10:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 

DEVADESÁTKU EQUITV NAJDETE SI MŮŽETE PUSTIT NA TOMTO ODKAZU

 

Jako favorit J&T Banka St. Legeru, posledního z pěti klasických dostihů sezony, nastupoval druhý z Českého derby Angkor Wat. Hned v úvodu 2800 metrů dlouhé tratě se postaral o svižné tempo Dalandi. Angkor Wata usadil žokej Jaromír Šafář na druhé pozici a blízko za nimi cválal další ze skloňovaných koní Ramssio.

Dalandi chvílemi odskočil poli o tři délky, ale když koně zatočili do cílové roviny, favoriti byli připraveni. S rozhodujícím útokem přišel ve vnější stopě hnědák Ramssio ze stáje Hrubý. Žokej Jan Verner ho jezdil pouze rukama a s udivující lehkostí odešel od soupeřů. V cíli měl svěřenec trenéra Václava Luky k dobru neuvěřitelných deset délek na druhého Svensona, který startoval teprve počtvrté v životě. Překvapením dostihu byla třetí Ile Jones, Angkor Wat doběhl čtvrtý.

Ramssio triumfoval ve čtvrtém nejrychlejším čase historie St. Legeru 2:56,77.

Síla letošního tříletého ročníku byla znát také ve Velké ceně Prahy CK Martin Tour na 1600 metrů. Na startu se sešla celá řada starších hvězd v čele s šampionem mílařů Wirelessem, ale z vítězství se nakonec radoval jeden ze dvou nejmladších koní v poli. Bělouš Torque Power pod Radkem Koplíkem absolvoval první polovinu dostihu na chvostu pole, ale v cílové rovině přišel s drtivou koncovkou a jistě o 3/4 délky zvítězil.

Vlastnímu odchovanci ruského majitele Valentina Buchtojarova kladl v závěru odpor jen čtyřletý Sagar. Třetí doběhl Father Frost, který o nos porazil pozdě útočícího Wirelesse.

Dalším cílem Torque Powera je Evropský pohár žokejů, který se ve Velké Chuchli poběží 28. září. Na stejný mítink je přihlášen i druhý suverén uplynulé neděle Ramssio.

Záznamy všech dostihů z Velké Chuchle najdete na tomto odkazu.

 

Foto: Marek Sekáč





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE