reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Připomeňte si třetí kolo ZJP spřežení v Brně

ikonka

Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně hostila v sobotu 2. března třetí vozatajské závody zapsané do Zimního jezdeckého poháru ČJF. Připomeňte si krátce, kteří jezdci si připsali nejvíce bodů do žebříčku, a jak si vedou v průběžném pořadí.
06.03.2019 14:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV Z BRNA NAJDETE TADY

Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace se přehoupl do své druhé poloviny. Vozataje čekalo už třetí kolo, které se konalo v sobotu 2. března v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Nejpočetnější startovní pole, čítající třináct kočárů, se sešlo v soutěži jednospřeží. Kurz soutěže dokonale seděl Kláře Juráňové. V prvním kole měla sice až pátý čas, ale nechybovala a trasu si dobře přečetla. V druhé jízdě už nechala soupeře za zády a v součtu brala druhé místo. Vítězem v kategorii tzv. singlů se stal Milan Domes se svým druhým spřežením, taženým zkušeným lipicánem Plutem XIV-1. Díky plnému počtu bodů do žebříčku se vyšvihl na první místo průběžného pořadí. Na svém kontě má osmapadesát bodů. Na druhé místo klesla Michaela Lesáková, která ztrácí na lídra pět bodů. Zároveň se o svou pozici dělí s Klárou Juráňovou.

Devět spřežení figurovalo na startovní listině párů. Výborně zahájil Milan Komárek, který vyhrál první kolo. V druhém kole však jednou chyboval, a tak se nakonec musel spokojit se stříbrem. Pro nejvyšší počet pohárových bodů si v Brně dojel Petr Myslík. Je to jeho druhé vítězství v letošním ročníku, takže mu patří i vedoucí pozice na žebříčku, němž má pětapadesát bodů. Milan Domes se v Brně předvedl i v soutěži čtyřspřeží, byl však jediným účastníkem. Kategorie čtyřek tak nesplnila statut oficiální soutěže a výsledek nemůže být hodnocen do pohárové tabulky. V čele žebříčku čtyřspřeží zůstává Josef Hrouda před Petrem Vlašicem a Milanem Domesem.





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE