reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Při předvýběru v Olomouci uspělo sedm hřebců

ikonka

Asociace svazu chovatelů koní uspořádala 23. a 24. února jarní předvýběr mladých hřebců k plemenitbě v rámci plemenné knihy českého teplokrevníka. Akci hostilo Equine Sport Centrum v Olomouci a komisi se při ní předvedlo třináct tříletých hřebců.
27.02.2019 12:10  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

SOUHRNNOU DEVADESÁTKU Z OLOMOUCE SLEDUJTE ZDE

Sedm hřebců bylo vybráno, přičemž nejvíce se komisařům líbil holandský teplokrevník Lamaze TN. Hnědákovi po otci Grandorado TN udělili prémii. Ocenili jeho enormní skokové schopnosti, sílu odrazu a velmi dobrou mechaniku pohybu. Dalším z vybraných hřebců byl oldenburský Shiny Air II, jehož otcem je Sir Donerhall I.

Úspěšně prošel předvýběrem také v Česku narozený ryzák Ares. Ten nejen svou barvou nezapře otce Arista Z. Dalším z hřebců českého chovu, kterého komisaři doporučili dál k plemenitbě, je Artuš z Branského doubí. Ten je v majetku Zemského hřebčince v Písku, stejně jako jeho otec Warness ZH. V Písku je doma také český teplokrevník Chaming Gangster po Go-On T.S., který rovněž uspěl.

I hnědák Volis je příslušníkem plemene český teplokrevník a je také dalším tříletým hřebcem předvybraným v Olomouci. Jeho otcem je Volonter T. Sedmým úspěšným hřebcem je Corcento po fenomenálním běloušovi jménem Cornet Obolenski.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE