reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Premiéra CAI v Písečném se povedla. Přijela špička

ikonka

První ročník vozatajských závodů Rhea Holding Cup CAI3* proběhl v Písečném nad Dyjí na přelomu srpna a září. Na startu se objevila špička, a to nejen středoevropská. Dařilo se členům rodiny Nesvačilových. Podívejte se na krátký souhrn.
04.09.2019 11:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 

DEVADESÁTKA EQUITV JE K ZHLÉDNUTÍ TADY

 
Ve dnech 30. srpna až 1. září se v Písečném nad Dyjí odehrála premiéra mezinárodních vozatajských závodů Rhea Holding Cup kategorie CAI s třemi hvězdami. První ročník přilákal na start poměrně početné a hlavně silné pole účastníků. 
 
V konkurenci jezdců jednospřeží se neztratila česká reprezentantka Markéta Sedlinská. Po velmi pěkném výkonu v maratonu a mezi kužely obsadila páté místo. Nejlépe si vedla Kanaďanka Kelly Houtappels-Bruder. Ta od samého začátku nepustila nikoho do vedení. Zvítězila ve všech dílčích hodnoceních a s odstupem dalších tří trestných bodů se radovala z vítězství.
V kategorii párů dojel na druhém místě domácí zástupce Radek Nesvačil. Před nedělní jízdou mezi kužely dokonce vedl, bezmála deset trestných bodů ho však nakonec připravilo o vítězství, které získal Rakušan Erwin Gillineger.
 
Silnou sestavu měla Česká republika v kategorii čtyřspřeží. Nastoupili do ní totiž všichni tři zástupci rodiny Nesvačilových. Jiří Nesvačil dojel čtvrtý, jeho syn Radek obsadil třetí příčku a nejlepším českým jezdcem byl Jiří Nesvačil junior na druhém místě. Svou třídu v Písečném potvrdil Maďar Jozsef Dobrovitz. Aktuálně jedenáctý muž světového žebříčku vyhrál způsobem start-cíl, když nenašel přemožitele ani v jedné z dílčích disciplín.
 
Foto: Šárka Veinhauerová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE