reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Pražští lvi bodovali v Grand Prix Stockholmu

ikonka

Osmé kolo prestižní parkurové série Global Champions se odehrálo ve dnech 14. až 16. června ve Stockholmu. Švédská metropole se dějištěm závodů na tomto okruhu stala vůbec poprvé v historii. Připomeňte si to v Devadesátce EquiTV.
19.06.2019 07:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU ZE STOCKHOLMU SLEDUJTE TADY

Osmé kolo prestižní parkurové série Global Champions se odehrálo ve dnech 14. až 16. června ve Stockholmu. Švédská metropole se dějištěm závodů na tomto okruhu stala vůbec poprvé v historii.

Pražské lvy tam v týmovém klání zastupovali Belgičan Wilm Vermeir a Němec Marco Kutscher. První páteční kolo se jim příliš nevydařilo. Vermeir v sedle hnědáka DM Jacqmotte dovezl čtyři trestné body. Jeho kolega Kutscher nasbíral s klisnou Chades of Blue další tři chyby. Sobotní část ligy zastihla dvojici jezdců Prague Lions v mnohem lepší formě. V celém startovním poli se nenašel tandem, který by zajel toto kolo lépe než oni. Vermeir se svým valachem předvedl bezchybnou jízdu. Bez trestných bodů překonal druhé kolo i Kutscher s Chades of Blue. S přihlédnutím ke čtyřem chybám z pátku to stačilo až na deváté místo. Z vítězství se radovali Londýnští rytíři. Brit Ben Maher v sedle Concony zapsal dvě nuly. Jeho krajanka Emilly Moffit s hřebcem Winning Good inkasovala pouze jeden trestný bod za čas. 

Oba členové Prague Lions se díky výbornému výsledku v druhém kole ligy kvalifikovali do Grand Prix. Marco Kutscher s hnědkou Chades of Blue postoupil po čisté jízdě do rozeskakování, v němž jednou chyboval a obsadil deváté místo. V rozeskakování se představil i Wilm Vermeir na DM Jacqmotte. Také on v něm shodil jednu překážku. Díky velmi dobrému času dojel sedmý. Vítězem se stal miláček domácího publika Peder Fredricson s třináctiletým valachem H&M All In. Ten dojel do cíle rozeskakování s nulou v bezkonkurenčně nejlepším čase. Fredricson se tak připojil k sedmi vítězům Velkých cen, kteří se představí v listopadu při pražské Super Grand Prix.

Foto: GCT / Stefano Grasso





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE