reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Prague Lions zajeli v Miami zatím nejlépe v sezoně

ikonka

Prozatím nejlepší výsledek v Global Champions League 2019 zaznamenali jezdci Prague Lions při třetím kole v americkém Miami. Dvojice Anna Kellnerová a Niels Bruynseels obsadila páté místo. Podívejte se na krátký souhrn v Devadesátce.
24.04.2019 15:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU Z MIAMI NAJDETE ZDE

Ve čtvrtek 18. dubna odstartoval na pláži Miami Beach třetí letošní mítink zařazený do seriálu Global Champions.

Do první části týmového klání Global Champions League výborně vkročili jezdci Prague Lions Niel Brunseels a Anna Kellnerová. Zejména česká reprezentantka ve dvojici s klisnou Catch Me If You Can přispěla svým výkonem k nadějné pozici před druhým kolem. Češka překonala parkur s překážkami do 160 cm bez shození a dovezla pouze jeden trestný bod za překročení času. V součtu s jednou chybou jejího kolegy z týmu to stačilo na průběžné druhé místo. 

Ve druhém kole si italský stavitel Uliano Vezzani pro světovou parkurovou špičku připravil enormně náročný kurz. Niels Bruynseels se s ním popasoval na výbornou, když v sedle hnědky Gancii de Muze dovezl nulu. Anna Kellnerová s Catch Me Of You Can inkasovala osm trestných bodů za dvě shozené překážky. Prague Lions v součtu skončili na solidním pátém místě.

Velmi dobře sedl těžký kurz týmu Miami Celtics, který s celkovým počtem šesti trestných bodů soutěž ovládl. V žebříčku družstev se ve vedení drží Shanghai Swans se 79 body. Na druhém místě jsou St. Tropez Pirates před Miami Celtics. Pražští lvi jsou průběžně dvanáctí s 33 body. 

Sobota 20. dubna přinesla také vrchol individuální soutěže Global Champions Tour. Tou byla Grand Prix Miami s překážkami do 160 cm. Probojovali se do ní také dva členové Prague Lions - Niels Bruynseels a Gerco Schröder, ani jeden však svou jízdu nedokončil.

Pro vítězství si s rozdílem pouhých čtyř setin sekundy dojel Belgičan Pieter Devos s hnědkou Claire Z. Zajistil si tak vstupenku do speciální soutěže Super Grand Prix, která se pojede v listopadu v Praze při Global Champions PlayOffs.

Ilustrační foto: David Horváth / CET





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE