reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Pony jezdci závodili ve Zduchovicích o tituly

ikonka

Ve Zduchovicích se každoročně koná mistrovství České republiky pony v drezuře a parkurovém skákání. V letošní sezoně ukázali účastníci, že českému jezdectví rostou nové talenty. Podívejte se na krátký video souhrn televize EquiTV.
28.08.2019 10:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU Z MČR PONY SLEDUJTE TADY

Už řadu let jsou tradičním dějištěm mistrovství České republiky pro děti na ponících středočeské Zduchovice. A letošní sezona nebyla výjimkou. Většina vypsaných kategorií jak v drezuře, tak parkurovém skákání, vyvrcholila v neděli 25. srpna.

Tři kola čekala na účastníky drezurního šampionátu pro děti od 14 do 16 let.  S přehledem zvládla náročný program Tereza Matoušková s poníkem Coelenhage´s Las Vegas, která se ujala vedení už v zahajovací úloze a svou pozici uhájila do samého závěru. Pro širokou věkovou skupinu od 11 do 16 let na ponících s kohoutkovou výškou do 148 centimetrů byla vypsaná kategorie Master. Novopečenou mistryní republiky se s bilancí tří nejlepších úloh a známkou dosahující bezmála 73% stala Anna Procházková s koněm Nice Guy.

Neděle nabídla také vrcholy tří individuálních soutěží v parkurovém skákání. Mezi jezdci od 11 do 13 let na ponících s výškou do 135 centimetrů přineslo třetí nedělní kolo napínavé rozuzlení. Do rozeskakování se probojovaly tři dvojice. Poslední jezdkyně v rozeskakování Magdalena Held s klisnou Roxanne předjela nejbližší soupeřku o čtyři sekundy a s čistým kontem vybojovala zlato.

Další kategorií byly skoky pro jezdce od 11 do 13 let na ponících mezi 136 a 148 centimetry. Když projela cílem Anna Marie Vítek s běloušem Mateem di Belle, časomíra se zastavila na neuvěřitelných 30 sekundách a 70 setinách a o nové mistryni republiky bylo rozhodnuto.Nejstarší děti od 14 do 16 let s poníky do 148 centimetrů absolvovaly rovněž tři kola. Zlato získala zkušená dvojice Jana Táboříková a Kara, která procválala cílem s nulou s náskokem skoro pěti sekund na druhou příčku.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE