reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Olomoucký Junior Cup nabídl čtyři Velké ceny

ikonka

Připomeňte si Spring Junior Cup, který se konal během prvního červnového víkendu v Olomouci v krátkém souhrnu Devadesátce EquiTV. Sjela se tam kompletní parkurová reprezentace v mládežnických kategoriích.
05.06.2019 18:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU Z OLOMOUCE SLEDUJTE ZDE

Olomoucké Equine Sport Centrum hostilo ve dnech 31. května až 2. června parkurový Spring Junior Cup. Závody určené pro jezdce na pony a pro děti, juniory a mladé jezdce vyvrcholily nedělními Velkými cenami. Grand Prix pro pony se jela s rozeskakováním, do něhož z celkových dvaceti startujících postoupilo třináct dvojic. Vítězkou se stala Eliška Petrusová se zkušenou klisnou Kačenkou. Jejich výsledek měl hodnotu nula trestných bodů 29,27 sekundy. Parkur s překážkami do 120 centimetrů čekal na účastníky Velké ceny v kategorii dětí. Jela se jako jednokolová soutěž s finále. Jako jediná překonala obě části soutěže bez trestných bodů Karolína Dvořáková na Cornelii K.

Mnohem vyrovnanější výkony předváděli junioři ve Velké ceně s překážkami do 130 centimetrů. Do finále jich postoupilo deset a všichni s nulou. O pořadí tak rozhodovaly výkony právě z druhé poloviny soutěže. Pro vítězství si dojel Daniel Pospěch. S devítiletým valachem jménem Non Stop Nova Equi překonal základní i finálový kurz bez trestných bodů a rozhodující čas dokázal stlačit jen těsně nad 43 sekund. Mladí jezdci se museli ve Velké ceně popasovat s překážkami s výškou do 140 centimetrů. Jen těsný rozdíl od sebe dělil dvě nejvyšší příčky. Tereza Svobodová se zkušeným hnědákem Kleiner Lordem předvedla dvě čisté jízdy a ve finále si zapsala čas 52,82 sekundy. O deset setin sekundy rychlejší byla Petra Pařenicová s holandským valachem Evergreenem P, která také nechybovala. Stala se tak vítězkou Velké ceny jezdců do 21 let.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE