reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Kladrubský Rudolfův pohár 2019 s rekordní účastí

ikonka

Rudolfův pohár pořádaný Národním hřebčínem v Kladrubech nad Labem letos přinesl rekordní účast. Mezinárodních vozatajských závodů CAI se zúčastnilo o posledním dubnovém víkendu více než sto kočárů. Podívejte se na Devadesátku EquiTV.
01.05.2019 11:06  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV SLEDUJTE TADY

Českým jezdcům se dařilo zejména v nižší dvouhvězdové úrovni. V soutěži jednospřeží dokončila na třetím místě Markéta Sedlinská a v párech se Daniel Bejr dokonce radoval z vítězství. V kategorii CAI s třemi hvězdami se domácí vozatajové v enormně silné konkurenci prosazovali mnohem složitěji.  Soutěž dvojspřeží pony vyšla nejlépe Michalovi Kořínkovi. Ten zaznamenal v drezuře i maratonu šesté místo, nakonec však skončil v celkovém součtu sedmý. Vítězkou se stala estonská reprezentantka Pille-Riin Roosileht, které pomohla jízda mezi kužely. V té zajela nejlépe a přeskočila do té doby vedoucího Rakušana Romana Ellenda. V soutěži singlů zaznamenal nejlepší český výsledek Karel Nývlt. Ten skončil díky solidnímu výkonu v maratonu na celkovém desátém místě.

V královské kategorii čtyřspřeží se sešlo šest účastníků, mezi nimiž nechyběl zástupce kladrubského hřebčína Jiří Nesvačil junior. Ten navíc na domácí půdě obhajoval prvenství z roku 2018. Úvodní část soutěže, drezurní zkouška, však vyšla nejlépe polskému jezdci Piotrovi Mazurkovi, Nesvačil za ním dojel druhý. V sobotním maratonu Polák nasbíral chyby a propadl se na třetí místo. Jiří Nesvačil junior se po terénní části stále držel na průběžné druhé příčce. V neděli se k obhajobě přiblížil na dosah, když vyhrál parkur. Ale ani to nakonec nestačilo.

Výrazný náskok si totiž skvělým výkonem v sobotní zkoušce udělal Rakušan Josef Leibetseder junior a do konce závodů ho již nepustil. Stal se tak vítězem kategorie čtyřspřeží v Rudolfově poháru s ročníkem 2019. Jiří Nesvačil skončil druhý.

Foto: Šárka Veinhauerová





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE