reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Jan Štětina si připsal v Ptýrově třetí výhru v ČSP

ikonka

Hattrick se podařil Janu Štětinovi v letošním ročníku Českého skokového poháru. V sobotu 24. srpna ho dovršil vítězstvím v e-LED Velké ceně Ptýrova. Rýsuje se už také možná podoba finálové čtyřky. Podívejte se na krátký souhrn v Devadesátce EquiTV.
28.08.2019 18:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

DEVADESÁTKA EQUITV Z PTÝROVA JE V TOMTO ODKAZU

Již podeváté závodili účastníci Českého skokového poháru o body do seriálového žebříčku. Zatím poslední kolo proběhlo v sobotu 24. srpna v Ptýrově a nabídlo jedinečnou podívanou v podobě Noční e-LED Velké ceny.

V dílčím finále pro juniory s překážkami do 125 centimetrů muselo po řadě bezchybných výkonů rozhodnout o konečném pořadí rozeskakování. To vyšlo nejlépe Tině Laryšové, která s hanoverským valachem Simfym dovezla nulu v čase 34,06 setiny sekundy. Pro jezdce ve věkové kategorii do 25 let byl připravený parkur stupně ST s jednou hvězdou. Soutěž ovládla Natálie Soukupová, která po rozeskakování obsadila první i druhou příčku. Vítězství slavila v sedle Hamiltona, druhá byla s Lordem Legacy.

Vrcholem mítinku byla hlavní soutěž Českého skokového poháru, tedy Velká cena s překážkami do 145 centimetrů. Prvním účastníkem, který dokázal oba parkury překonat bez zaváhání, byl Ondřej Pospíšil na Einfachovi. Na výbornou vyšly obě jízdy i vítězi letošní úvodní Velké ceny Sergeji Motyginovi. Se svým nejzkušenějších koněm Dylanem předvedl dva čisté výkony a s časem 52,43 setin sekundy se dostal do vedení.

Všechno měl ve svých rukou lídr pohárového žebříčku Jan Štětina. Pro Ptýrov vybral bělouše Gylorda-S a zvolil dobře. Po bezchybném základním kole nezaváhal ani ve finále, navíc Sergeje Motygina předjel o více než tři sekundy. Jan Štětina tak přidal k Velké ceně Prahy a Litomyšle třetí vítězství a upevnil si tak pozici na prvním místě bodování Českého skokového poháru. Na jeho kontě je 90 bodů. Druhé místo patří Rudolfovi Doležalovi s 63 body a na sdíleném třetím místě jsou Jan Chýle a Ondřej Pospíšil.

Foto: Josef Malinovský





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE