reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Jadlovský a Suchá prvními mistry republiky 2019

ikonka

O první mistrovské tituly se bojovalo v Budislavicích. V sobotu 1. června se tam jelo MČR ve vytrvalosti spojené s mezinárodními závody. Zlato získal senior Petr Jadlovský a Kateřina Suchá mezi juniory a mladými jezdci. Podívejte se na Devadesátku.
06.06.2019 07:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU Z BUDISLAVIC NAJDETE ZDE

O první mistrovské tituly se letos bojovalo v Budislavicích na Plzeňsku. V sobotu 1. června se tam jelo mistrovství České republiky ve vytrvalosti spojené s mezinárodními závody kategorie CEI.

Novinkou byl oddělený start mezinárodních soutěží a mistrovství České republiky, pokud se tedy konkrétní jezdci a koně neúčastnili zároveň obou dvou kategorií. V takovém případě startovali s mezinárodní skupinou. Šestici jezdců v mezinárodní soutěži CEI s dvěma hvězdami čekala trasa dlouhá 120 kilometrů, na kterou se vydali přesně v šest hodin ráno. 

S patnáctiminutovým odstupem po nich vyrazil Petr Jadlovský v sedle klisny Bint Akkry. Tento zkušený český reprezentant byl tentokrát hodnocen pouze do národního šampionátu. Do cíle dorazil jako novopečený mistr České republiky v kategorii seniorů. Celkem na zdolání 120 kilometrů potřeboval 8 hodin a 22 minut. Druhé místo obsadila Lucie Krejčová, která se vedle stříbra z mistrovství republiky mohla radovat z vítězství v mezinárodní soutěži CEI, kam se výkon Petra Jadlovského nezapočítával.

Pro juniory a mladé jezdce byla připravená trasa měřící 80 kilometrů. Jedinou jezdkyní nahlášenou samostatně do národního šampionátu byla Kateřina Suchá na Lucií Ferrou. Do cíle poslední třetí etapy dojela v čase 4 hodiny 48 minut a 31 minut a zajistila si tak zlatou medaili a titul mistryně republiky. Velmi těsný byl souboj o další pozice na stupních vítězů. Druhá nakonec dojela Justina Sedláková na AE Egyptian Hakeem. Ta zároveň obsadila první místo v CEI s jednou hvězdou. O pouhé dvě sekundy porazila Kateřinu Vavruškovou, jež brala s klisnou Samantou mistrovský bronz a v mezinárodním hodnocení skončila druhá. 





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE