reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Hablovič a Czyžová mistry. Získali přes osm bodů

ikonka

Při letošním mistrovství České republiky ve voltiži obhájili prvenství Jan Hablovič mezi seniory a Tereza Czyžová mezi juniorkami A. Oba dostali hodnocení přes 8 bodů. Připomeňte si jejich výkony, a nejen je, v souhrnné Devadesátce EquiTV.
25.09.2019 19:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKA Z MČR VE VOLTIŽI JE ZDE

Tělovýchovná jednota ve Frenštátě pod Radhoštěm letos hostila dvoje významné voltižní závody. Po červnovém mezinárodním CVI přišlo na řadu mistrovství České republiky, které se v tamní hale konalo od 20. do 22. září.

Pro zlato v soutěži dvojic si dojely Barbora Trávníčková a Adéla Kotolová, jejichž hodnocení s Landarem atakovalo hranici sedmi bodů. Juniorskou vítězkou v kategorii B se stala domácí voltižérka Klára Kyselá, která cvičila na koni Dominik Svržno Chovtrans. I v kategorii A se dařilo nejvíce juniorce z pořádajícího klubu Tereze Czyžové. V tandemu s hnědákem Aladinem úspěšně obhájila titul z předchozích tří let.

Vysoké hodnocení 7,770 bodu vybojovala frenštátská skupina juniorů, která ve své soutěži nenašla přemožitele. I v tomto případě jim byl oporou Aladin vedený Ondřejem Svobodou. Senioři závodili ve sloučené kategorii žen a mužů a nejlepší výkony podal Jan Hablovič s Tymiánem. Zlatou medaili získal díky průměrné známce přesahující 8 bodů a zopakoval tak triumf z loňského šampionátu. Druhé místo obsadila stejně jako v roce 2018 Kateřina Kocurová na Patriotovi. Letos se do seniorské soutěže nahlásilo celkem pět účastníků, a tak se stupně vítězů zaplnily do posledního místa. Bronz vybojovala Nela Stříbná cvičící na Rubikonovi.

Foto: Petr Videnka





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE