reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Doležal vyhrál v Opavě a přiblížil se k finále ČSP

ikonka

Český skokový pohár se blíží ke svému konci. Osmé z jedenácti kvalifikačních kol se konalo v Opavě. Vítězství ve Velké ceně si tentokrát připsal Rudolf Doležal a přiblížil se tak k velkému finále. Podívejte se na video souhrn v Devadesátce EquiTV.
14.08.2019 14:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKA EQUITV Z OPAVY JE K ZHLÉDNUTÍ TADY

Už osmé kolo zažil letošní ročník Českého skokového poháru. Konalo se ve dnech 9. až 11. srpna na kolbišti v Opavě – Kateřinkách. Vrcholem mítinku byla Kofola Velká cena Opavy s překážkami do 145 centimetrů s finále pro deset nejlepších dvojic základního kola.

Na severní Moravu vážil cestu ze západu Čech vedoucí jezdec průběžného bodování Jan Štětina. Sedlal Benita-S, s nímž zaznamenal také po chybě v každé části soutěže. Nakonec skončil sedmý. Stejné skóre si zapsal také zkušený Marek Klus s běloušem Carebisem. Tentokrát jeho výkon stačil na šesté místo.Jedním ze dvou finálových koní Jiřího Hrušky byla klisna Orida M. Jezdec si s ní přinášel čtyři trestné body ze základního kola. Ve finále pak již nechyboval a překonal svůj vlastní čas s první klisnou Arven. Dostal se do vedení v soutěži. 

Na řadu teprve poté přicházely dvojice, které v první jízdě nechybovaly. Rudolf Doležal na Quattro Cento dokázal nulu zopakovat i ve finále a odsunul Jiřího Hrušku na průběžné druhé místo. Na vítězství pomýšlel i Marek Hentšel. Jenže tomu se rozhodující jízda s hřebcem Trend Delsendam nepovedla a shodil hned dvě překážky. Výsledkovou listinou se propadl až na osmou příčku. Posledním jezdcem, který mohl pomýšlet na vítězství, byl Ondřej Pospíšil v sedle Einfacha. Také on předvedl i ve finále podruhé bezchybný výkon. Jeho čas byl však o více než sekundu pomalejší než čas Rudolfa Doležala. 

Vítězem Kofola Velké ceny Opavy se tak stal Rudolf Doležal s hnědákem Quattrem Centem. Ondřej Pospíšil na Eifnachovi obsadil druhé místo, třetí byl Jiří Hruška s Oridou. V čele žebříčku Českého skokového poháru je nadále Jan Štětina se 75 body. Na druhé příčce je Rudolf Doležal s odstupem čtrnácti bodů. V nejlepší čtveřici jsou také Jan Chýle a Ondřej Pospíšil.

Foto: Zenon Kisza





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE