reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Čtyři nuly Rudolfa Doležala ve finále ČSP 2019

ikonka

Český skokový pohár 2019 je minulostí. V neděli 22. září si pro třetí titul v kariéře dojel Rudolf Doležal, který se s finálovou soutěží se střídáním koní popasoval nejlépe. Televize EquiTV přináší stručný souhrn v podobě Devadesátky EquiTV.
26.09.2019 12:56  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU Z MARTINIC NAJDETE TADY

Jedním z vrcholů parkurové sezony je vedle mezinárodních závodů a mistrovství České republiky také finále Českého skokového poháru. To letošní proběhlo v Martinicích u Březnice ve dnech 20. až 22. září. Atraktivní program a krásné babí léto přilákaly do středočeského areálu mnoho diváků a také velmi silnou jezdeckou sestavu. 

Vítězem Martinice Group Velké ceny se stal Sergej Motygin s Dylanem, který ako jediný z účastníků překonal obě části soutěže bez trestných bodů. Nedělní odpoledne nabídlo tolik očekávané Velké finále, v němž tradičně každý ze čtyř účastníků absolvuje parkur nejprve s vlastním koněm a následně s koňmi všech tří soupeřů. S hendikepem v podobě zlomeniny ruky vstoupil do boje Jan Štětina s Guusem S. Během čtyř kol inkasoval dohromady dvacet trestných bodů.

Jan Chýle po roce startoval ve dvojici s běloušem Abdulahem B a připsal si celkem dvanáct trestných bodů. Šestadvacetiletá Lucie Strnadlová si pro životní premiéru v této speciální soutěži vybrala svého nejzkušenějšího koně, klisnu Carinu. Celkově nasbírala pouze osm trestných bodů. Stájovou jedničku, hnědáka Quattra Centa, osedlal dvojnásobný vítěz poháru Rudolf Doležal a s čistým kontem dotáhl svou spanilou jízdu do zdárného konce.

Rudolf Doležal se stal potřetí v kariéře vítězem Českého skokového poháru před druhou Lucií Strnadlovou. Třetí místo bral Jan Chýle a čtvrtý skončil Jan Štětina.





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE