reklama 11D

Devadesátka EquiTV: ČSP Velkou cenu Prahy ovládl Jan Štětina

ikonka

Čtvrté kolo Českého skokového poháru se odehrálo během posledního květnového víkendu v Hradištku u Sadské. Série Czech Junior Cupu, U25 i hlavní soutěž vyvrcholily v neděli 26. května. Podívejte se na krátký souhrn v Devadesátce EquiTV.
28.05.2019 16:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU Z VELKÉ CENY PRAHY NAJDETE ZDE

 

Čtvrté kolo Českého skokového poháru se odehrálo během posledního květnového víkendu v Hradištku u Sadské. Série Czech Junior Cupu, U25 i hlavní soutěž vyvrcholily v neděli 26. května. Vrcholem mítinku byla Velká cena Prahy. Do jejího finále postoupilo deset dvojic.

Jan Chýle měl v TOP 10 hned dva svěřence, a tak s běloušem Abdulahem přicházel do kolbiště jako první. K nule ze základního kola přidal jednu chybu. Jakub Štěrba sedlal ve Velké ceně plemeníka Warnesse a po bezchybném výkonu v první jízdě inkasoval napodruhé čtyři trestné body. Čas měl ovšem lepší než Jan Chýle. Na prvním místě však dlouho nevydržel, protože Janu Štětinovi v sedle Zenta S se jako prvnímu podařilo projet finále bez chyb. A protože nechyboval ani v první části soutěže, dostal se na čelo startovního pole.

Jan Chýle nepřekonal kurz bez chyby ani s druhým ze svých koní, hřebcem Cool Paradise. Shodil jednu překážku, navíc byl výrazně pomalejší než další chybující dvojice. Obhájkyně loňského titulu Tereza Mücková zvolila s běloušem Control Me Karsit velmi svižné tempo. Cílem proletěla v nejrychlejším čase, nevyhnula se však jedné chybě. Vítězem Velké ceny Prahy se tak stal Jan Štětina na koni Zento-S, druhé místo obsadil Rudolf Doležal s Quattro Centem a na stupně vítězů dosáhla i Tereza Mücková.

Lídrem bodování poháru je nadále Jan Chýle, který má 37 bodů. Jen o dva body méně má druhý Jan Štětina. Na třetím místě je Rudolf Doležal s 33 body.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Videozáznam ČSP 2019 v Hradištku

 

Foto: Zenon Kisza





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE