reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Chýle čtrnáctým vítězem Memoriálu Jana Papouška

ikonka

Tradiční a velmi oblíbené závody, to je Memoriál Jana Papouška. Ten se letos konal už počtrnácté a k účasti v hlavní soutěži přilákal českou parkurovou špičku. Připomeňte si výkony těch nejlepších v krátkém video souhrnu televize EquiTV.
10.07.2019 17:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU EQUITV Z MARTINIC SLEDUJTE ZDE

Memoriál Jana Papouška, který je už čtrnáct let spojený s jezdeckým areálem Equitana v Martinicích na Příbramsku, patří k velmi oblíbeným závodům. A to jak mezi jezdci, tak mezi diváky. Samotná soutěž věnovaná památce úspěšného parkurového trenéra Jana Papouška byla na programu v neděli 7. července. Šlo o dvoukolový parkur a jeho překážky dosahovaly výšky do 145 centimetrů.

O konečném pořadí se až na dvě výjimky rozhodlo ve druhém kole. Prvním jezdcem, který vstupoval do kolbiště s čistým štítem, byl Ladislav Arient v sedle Apolla. Jenže napodruhé se dopustil jednoho shození a čas z první jízdy byl natolik pomalý, že kvůli němu klesl až na konečné jedenácté místo. Prvním účastníkem s dvěma nulami byl Matěj Kotalík na koni Sir Sid. Také Jan Chýle s hřebcem Cool Paradise se popasoval s oběma koly bez zaváhání. Bylo tedy jasné, že minimálně dvě dvojice postoupí do rozeskakování.

Posledním čistým účastníkem byl Jan Štětina se svou stájovou jedničkou Benitem-S. Jenže po bezchybném úvodu shodil v druhém kole jednu překážku. Brány do rozeskakování mu tak zůstaly zavřené a musel se spokojit s konečným třetím místem. Rozhodující zkrácený parkur čekal na dva účastníky. Jako první nastoupil Matěj Kotalík se Sirem Sidem a nasbíral celkem 22 trestných bodů. Nebývale vysoké skóre hrálo do karet jeho soupeři Janu Chýlemu v sedle Cool Paradise. Ten chyboval jen jednou, ale do cíle dojel s třinácti trestnými body, z nichž devět bylo za překročení času. Na vítězství ve čtrnáctém ročníku Memoriálu Jana Papouška to stačilo. 





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE