reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Chuchle viděla debut roku i drama v dostihu klisen

ikonka

Mimořádně šťastnou ruku měla stáj ML Racing, když na sklonku léta získala Rabbit Havana. Už v nových barvách hnědka vyhrála Memoriál Harryho Petrlíka. Nedělní mítink ve Velké Chuchli byl také dějištěm nezvyklého jezdeckého debutu Antonína Helfera.
09.10.2019 15:20  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 

DEVADESÁTKU EQUITV Z VELKÉ CHUCHLE SI PUSŤTE TADY

 

Chuchle Arena Praha hostila v neděli 6. října další cvalový mítink. Hlavním dostihem byl tradiční Memoriál Harryho Petrlíka pro tříleté a starší klisny na 1600 metrů, který se běžel jako Velká cena Metrostavu. Jako favoritka odskakovala druhá z Jarní ceny klisen Astoria, ale osmičlenné pole bylo velmi vyrovnané.

Hned po startu šla do vedení čtyřletá hnědka Rabbit Havana pod Davidem Liškou. Klisna získaná stájí ML Racing prostřednictvím srpnového prodejního dostihu v Mostě udala na měkčí dráze solidní tempo a zavedla pole do cílové roviny. Tam se k ní soupeřky začaly přibližovat a za distancí sahala po vítězství loňská zimní královna Dark Absolu, ale Liškovi se podařilo zmobilizovat poslední rezervy své klisny a Rabbit Havana o krk zvítězila. Druhá doběhla Dark Absolu před Wlastinou a Efily.

Dobře obsazená byla i dvojková Cena Renomia na 1200 metrů. Proti ostříleným starším sprinterům se tady nečekaně lehce prosadila tříletá Gilienne pod Janem Vernerem, která dominovala lehce o 6 délek. Druhá doběhla Manolla a třetí místo získal Wobull Se Now.

Možná největší ohlas mezi diváky však měl Memoriál Josefa Šacha. Dostih připomínající žokejskou legendu ovládl pětiletý Trinis pod poprvé startujícím amatérem Antonínem Helferem. Ostřílený ryzák bojovným výkonem v závěru dokonale nahradil chybějící zkušenosti svého mladého jezdce a na cílové čáře zdolal dvojici Paladdio a La Vida.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE