reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Červnovou cenu rozhodl až souboj v cílové rovině

ikonka

Neděle 2. června nabídla v pražské Velké Chuchli další klusácké dostihy. Jela se Velká červnová cena, v které viděli diváci struhující finiš. Druhým vrcholem pak byla Jarní cena tříletých EquiTV. Podívejte se na krátký souhrn v Devadesátce EquiTV.
05.06.2019 15:30  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU Z KLUSÁCKÉ VELKÉ ČERVNOVÉ CENY NAJDETE ZDE

V neděli 2. června pokračovala na závodišti Velká Chuchle také klusácká sezona. Hlavní bod programu se shodou okolností jmenoval podobně jako vrchol sobotního cvalového odpoledne, totiž Velká červnová cena, a běžel se prakticky na identické distanci 2180 metrů. V roli velkého favorita šel na start jedenáctiletý hnědák Un Nuage d’Osmoz v sulce s Veronikou Poršovou, který při svém minulém startu dominoval zadrženě o 10 délek. Tentokrát se hvězda stáje Trotting Stars postarala o napínavější podívanou. Poršová odskakovala z poslední mety, a třebaže svou ztrátu stihla smazat už během prvního okruhu, vedoucí Gaudi Boko s Pavlem Vávrou jí kladl srdnatý odpor.

Vávra dobře odhadl tempo a vítězství ztratil až v cílové rovině, kde se přes něj s lehkostí běžící Un Nuage d’Osmoz přece jen dostal a připsal si třetí letošní vítězství. Třetí Jos ztrácel na bojující dvojici 10 délek. Un Nuage d’Osmoz vyklusal kilometrový čas 1:16,2.

Druhým vrcholem dne byla Jarní cena tříletých EquiTV na 1670 metrů. Hned na startu udělal chybu jeden ze sledovaných koní Top Secret J’ a zdálo se, že se otevírá cesta k dalšímu suverénnímu vítězství Pamina se Zdeňkem Škobisem. Do poslední chvíle s ním ale držel krok jeho stájový kolega Game Atout. V uvolněném závěru se Pamino nakonec přes Game Atouta dostal a zvítězil jistě o 1/4 délky. Třetí skončila Zunny Misi. 

Záznamy všech víkendových dostihů z Velké Chuchle - tedy sobotních cvalových i nedělních klusáckých - najdete na našem webu www.equitv.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE